Connect with us
Publicitate

Administrație

Un miliard de lei a alocat Guvernul pentru proiecte locale. Primăriile USR din judeţul Braşov nu au primit nimic

Publicat

pe

Din 41 de localități și sectoare conduse de primari USR, doar cinci au primit de la guvern sume cuprinse între 100.000 și 400.000 de lei, potrivit documentului oficial privind împărțirea fondurilor.

Guvernul a decis în ședința de miercuri seară să aloce peste un miliard de lei pentru primăriile din România din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului, potrivit unui anunț oficial. Astfel, 2756 de primării, aproape toate care au depus cereri de finanțare, au primit 1.010.966.000 lei.

Cu excepția orașului Breaza, nici un oraș condus de primar USR nu a primit vreun leu (Alba Iulia, Brașov, Bacău, Cîmpulung Muscel, Timișoara).

O analiză Europa Liberă arată că și PSD a fost defavorizat la împărțirea fondurilor, localitățile conduse de social-democrați primind doar aproximativ 25% din suma alocată, deși PSD are cel mai mare număr de primari și șefi de consilii județene. Câștigătorii împărțirii sunt județele ”liberale”, dar și județele Covasna, Harghita și Mureș, cu o puternică reprezentare a UDMR, potrivit Europa Liberă.

Publicitate

Alocările de la guvern pentru localitățile conduse de primari USR:

Brașov: 38 de localități primesc bani, cele trei conduse de primari USR nu primesc nimic.

  • Brașov (Allen Coliban) – zero lei
  • Victoria (Brașov, Camelia Berta) – zero lei
  • Sânpetru (Brașov, Marian Arhire) – zero lei
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes