Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un mic șahist braşovean l-a pus în încurcătură pe legendarul Garry Kasparov. Marele campion „s-a cam scărpinat în cap” după o mutare a micuţului de 10 ani

Publicat

pe

Garry Kasparov, campionul mondial Ding Liren și vicecampionul Ian Nepomniachtchi au fost prezenți la București, alături de juniori români. Vladimir Sofronie, micuțul șahist-minune, a fost impresionat de Kasparov.

O mare speranță a sportului românesc, tânărul șahist brașovean Vladimir Sofronie s-a aflat printre juniorii de persectivă ai României invitați să ia parte la simultanul oferit la București de către legenda șahului mondial Garry Kasparov, transmite adevarul.ro.

Alături de marele șahist rus au fost proaspătul campion mondial Ding Liren, vicecampionul mondial Ian Nepomniachtchi și mulți dintre cei mai buni jucători ai momentului, la nivel mondial, cărora li s-au adăugat unii dintre cei mai buni șahiști români.

În vârstă de numai 10 ani, Vladimir Sofronie provine dintr-o familie de șahiști și este o mare speranță a acestui sport. De fapt, mama și tatăl îi sunt și antrenori, chiar dacă nu își pot dedica tot timpul acestei meserii, având alte locuri de muncă.

Publicitate

„La acest campionat m-am întâlnit cu cei mai buni jucători din lume, cu campionul mondial și cu vicecampionul mondial, cu marele jucător Garry Kasparov. Pentru mine este o onoare că am dat mâna cu Garry Kasparov, că am întâlnit un asemenea jucător”, a spus micul și talentatul șahist brașovean.

Garry Kasparov a făcut primele mutări, după care Ding Liren a continuat simultanul. La una dintre mutări, în dreptul micului sportiv brașovean, campionul mondial „s-a cam scărpinat în cap”, după cum a afirmat chiar mama lui Vladimir, deoarece micul șahist a avut câteva mutări interesante.

După întâlnirea de la București, Vladimir va pleca în acest sfârșit de săptămână în Albania, la Campionatul European școlar pentru juniori. Pentru că nu are mulți adversari în apropiere, deoarece la Brașov nu sunt atât de multe cluburi ca la București, Vladimir Sofronie încearcă să participe la cât mai multe competiții, astfel încât să devină un sportiv din ce în ce mai bun.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes