Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un medic sportiv din Făgăraș a salvat de la înec un copil care se afla la o piscină din Spania. Românul a devenit celebru în presa spaniolă

Publicat

pe

Ovidiu Dragoș, un medic sportiv care activează la o echipă de fotbal de peste hotare a devenit eroul unui copil în vârstă de doi ani care era la un pas să se înece într-o piscină din Spania, anunță fagarasultau.ro, care citează cotidianul spaniol Marca.

Publicitate

În urmă cu câteva zile, brașoveanul se afla, alături de echipa sa, la un meci amical disputat în Benidorm, între echipa la care activează fostul campion mondial și european Javi Martinez, Qatar Sports Club și Club Costa City.

La scurt timp după ce s-a dat startul partidei, brașoveanul a auzit strigăte de disperare de la piscina din apropierea terenului pe care se disputa partida de pregătire. Părintele unui copil de 2 ani țipa după ajutor pentru că fiul său se îneca.

Medicul echipei qatareze a fost primul care a ajuns la fața locului, alergând într-un suflet, găsind copilul vânăt la față și cu semnele vitale aproape insesizabile. Doctorul i-a acordat primul ajutor, reușind să-i salveze viața micuțului, transformând lacrimile de durere ale părinților într-unele de fericire.

Publicitate

Salvatorul copilului este un român din Făgăraș, cu doctorat în medicină sportivă, care lucrează pentru Federația de Fotbal din Qatar de mai bine de cinci ani. Acesta și-a început cariera la U Cluj, în 2004, apoi a lucrat timp de aproape un deceniu la CFR Cluj, cu care a „cucerit” opt trofee.

Ulterior, a ajuns în Arabia Saudită, la Al Ittihad, împreună cu Victor Pițurcă, unde a „activat” timp de trei ani, înainte de a da curs ofertei din Qatar. Federația qatareză pune la dispoziția cluburilor tot felul de facilități, între care și staff medical (medici, masori, kinetoterapeuți etc).

Așa a ajuns Ovidiu Dragoș la Qatar Sports Club și a putut fi prezent la amicalul din Spania la care a salvat viața unui copil. Ovidiu Dragoș este fiul antrenorului de judo, Ioan Vichente Dragoș și fratele profesorului de sport, Bogdan Dragoș.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes