Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un medic elvețian a devenit astăzi cetățean de onoare al Brașovului. Doctorul, care este pasionat și de muzică, va susține un concert la orga Bisericii Negre, în acest weekend

Publicat

pe

Publicitate

Contribuția adusă la viața medicală din Brașov i-a adus doctorului elvețian, Cristophe Iselin titlul de cetățean de onoare al Brașovului. Astăzi, primarul Allen Coliban i-a înmânat diploma care recunoaște meritele cadrului medical.

Profesorul doctor Cristophe Iselin este șeful secției de Urologie a Spitalului Universitar din Geneva și este cel care a pornit bazele unui program de transplant renal în Brașov, la sfârșitul anului 2016. Cu o experiență de peste 20 de ani în medicină, profesorul a reușit să facă mai multe operații în priemieră pentru orașul nostru. 18 cupluri de români au trecut prin transplanturi de rinichi, iar acum au o viață normală, fără să fie nevoiți să treacă prin dializă. Prin tehnica robotică, medicul a reușit să însănătoșească o femeie diagnosticată cu cancer renal. Aceste intervenții au fost făcute la un spital privat din Brașov, împreună cu o echipă de specialiști români.

„Decernarea acestui titlu este un moment important pentru mine, pentru că îmi oferă un feedback pozitiv la energia pe care am încercat să o adaug la programul de transplant de rinichi de aici, și a fost foarte fructuos acest program. Faptul că văd că am pus această energie într-un program care merge mai departe, aceasta este, desigur, o satisfacție foarte mare și de aceea sunt foarte fericit astăzi”, a declarat medicul Christophe Iselin.

„Suntem aici pentru a-l sărbători pe profesorul Iselin, cel care ne-a ajutat foarte mult la începutul programului nostru de transplant, prin participarea la primele 17 intervenții de prelevare renală. Ultimele cinci intervenții s-au derulat în echipă sută la sută românească, sută la sută domestică, și mai avem încă două intervenții programate în următoarele două săptămâni, deci iată că în acest an vom depăși 11 transplanturi de rinichi efectuate față de un număr mult mai redus pe care îl aveam în anii trecuți, câte trei patru cazuri pe an. Suntem extrem de fericiți că putem să recompensăm cu ceva pe cei care ne-au susținut la începuturile acestui program”, a declarat Bogdan Moldovan, șeful secției de chirurgie a unui spital privat din Brașov.

Publicitate

Doctorul s-a îndrăgostit iremediabil de orașul de la poalele Tâmpei, dar mai ales de orga impresionantă de la Biserica Neagră. Pasionat de muzică, medicul s-a hotărât să le ofere brașovenilor și turiștilor un concert de orgă special, sămbătă, de la ora 17.00.

„Brașov este un loc minunat, un oraș istoric plin de case frumoase în jurul orașului vechi, și pe deasupra, aveți o catedrală incredibilă. În plus, în această catedrală incredibilă, care este atât de lungă și atât de înaltă, aveți o orgă istorică incredibilă, care a dăinuit de-a lungul anilor – a fost construită acum o sută şaptezeci de ani – şi a rămas într-o stare extraordinară. A fost foarte bine recondiționată acum 20 de ani, respectând forma originală şi sună ca muzica din cer. Este foarte impresionant“, a mai spus profesorul Christophe Iselin.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes