Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un magazin care vindea chipsuri cu aromă de șosete a fost amendat de comisarii de la Protecția Consumatorului. Inspectorii au găsit la raft și produse expirate

Publicat

pe

Publicitate

Chipsurile cu gust de șosete, care se regăsesc pe rafturile magazinelor din toată țara, au ajuns și în atenția comisarilor de la Protecția Consumatorului. Inspectorii din Covasna, care au verificat un magazin alimentar din comuna Cernat, au descoperit că aici erau vândute deja celebrele chipsuri produse de compania din Harghita care a scos pe piață și conservele cu excremente de urs.

Potrivit weradio.ro, inspectorii OPC au găsit și produse expirate, aliemnte depozitate necorespunzător, dar și produse care conțin coloranți ce ar putea afecta negativ copiii. Astfel, comisarii au decis să îl amendeze pe proprietarul magazinului cu suma de 5.000 de lei.

„În urma controlului efectuat la magazinul alimentar din comuna Cernat, s-au descoperit produse cu termenul de valabilitate /data de minimă a durabilității expirată; produse depozitate în mod necorespunzător; aglomerări de produse în congelator; produse cu coloranți care pot afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora; lipsa prețului de vânzare la produse; lipsa traduceri în limba română la unele produse. S-a găsit la comercializare produsul care are inscripționat pe ambalaj în limba maghiară cu gust de șosete (zokni izu), ceea ce reprezintă o caracteristică nespecifică produselor alimentare, fapt pentru care a fost sesizat CJPC Harghita pentru a lua măsuri legale conform legislației în vigoare”, a transmis conducerea OPC Covasna, într-o postare pe Facebook.

Astfel de chipsuri se vând și în supermarketurile din Brașov. Deși ambalajul arată că ingredientul principal ar fi ciorapii murdari, producătorul a scris pe punga de chipsuri că pentru a da gust cartofilor a folosit plante medicinale. Autoritățile spun că vor verifica produsul pentru că la mijloc ar putea fi vorba despre reclamă falsă.

Publicitate

În realitate, lista de ingrediente de pe ambalaj nu are nicio legătură cu publicitatea pe care și-o face producătorul. Chipsurile conțin cartofi 62%, ulei de floarea soarelui 34%, plante medicinale 2,5%, măceșe, cimbrișor. roiniță, oregano, mentă și sare 1,5%. O pungă de 60 de grame costă 5,50 lei în magazine.

La sfârșitul anului trecut, comisarii OPC Covasna au amendat cu 40.000 de lei firma care a produs chipsurile cu gust de șosete pentru că a scos la vânzare conserve cu excremente de urs. Produsul era comercializat drept suvenir, iar o conservă de 30 de grame costa 40 de lei. Atunci, pe lângă amenda aplicată, Protecția Consumatorilor a propus ca produsele să fie scoase definitiv de pe piață.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes