Connect with us
Publicitate

Economic

Un litru de lapte Olympus, produs la Braşov, costă la Auchan între 4,6 şi 5,6 lei. Cum e posibil?

Publicat

pe

Un litru de lapte de consum Olympus cu 3,7% grăsime, produs de Fabrica de Lapte Braşov, costa vineri, 10 septembrie, între 4,6 şi 5,65 de lei în reţeaua franceză Auchan din Bucureşti, în funcţie de magazin, în timp ce în reţeaua olandezo-belgiană Mega Image costa 5,99 de lei, arată datele din Monitorul Preţurilor de la Consiliul Concurenţei. Astfel, diferenţa dintre cel mai mic preţ şi cel mai mare preţ este de 30%, transmite zf.ro.

Cum se explică diferenţele de preţ?

„Politica de preţ a retailerilor este decizia lor. Cum se poziţionează faţă de concurenţă, iarăşi, este o decizie strategică. Pe lângă factori interni, preţul este influenţat de factori externi, cum sunt competiţia şi preţul cu care livrează furnizorul. De altfel, mai sunt situaţii legate şi de locaţie, unde pot merge cu adaosuri mai mari, zone premium, de exemplu“, a spus Cătălina Aldea, consultant & managing partener în cadrul Aldea Consulting Vision.

Cele mai mici preţuri practicate pentru un litru de lapte sunt ale reţelei Auchan, însă preţurile variază în funcţie de magazin, iar diferenţele ajung până la 22,8%, în cazul brandului Olympus cu 3,7% grăsime.

Publicitate

Preţurile brandului Albalact cu 3,5% grăsime în cadrul acestei reţele variază cu 2,1%, iar preţurile brandului Napolact cu 3,5% grăsime în cadrul acestei reţele variază cu 16,5%.

De altfel, diferenţa între un litru de lapte Olympus cu 3,7% grăsime vândut de Auchan şi un litru de lapte Napolact cu 3,5% grăsime vândut de Lidl este de 38%. Mai exact, dacă Auchan comercializează Olympus cu 4,6 lei, Lidl comercializează Napolact cu 6,35 lei.

De ce Lidl, cel mai mare discounter, vinde cel mai scump lapte Napolact?

Un litru de lapte Napolact costă între 5,45 lei şi 6,35 lei în reţeaua de magazine Auchan, în timp ce în reţeaua Lidl preţul este blocat la 6,35 lei, fiind cel mai mare preţ de pe piaţa din Capitală.  „Lidl preferă să îşi vândă marfa proprie şi nu trebuie să facă multe discounturi brandurilor naţionale“, susţine Cătălina Aldea.

Un litru de lapte Pilos cu 3,5% grăsime, marca proprie a Lidl, costă 6,29 lei în Bucureşti, conform datelor de la Monitorul Preţurilor.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes