Connect with us
Publicitate

Social

Un liceu și o pensiune din Covasna au fost amendate de Protecția Consumatorului pentru nereguli descoperite într-o tabără de copii

Publicat

pe

Neregulile descoperite într-o tabără organizată pentru copii, în județul Covasna, s-au lăsat cu sancțiuni din partea Protecției Consumatorului. Comisarii au amendat Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”, din Sfântu Gheorghe și pensiunea „Hanna”, din Cernat, în urma unui control. Inspectorii spun că atât școala, cât și pensiunea, au încălcat diferite prevederi din legi, atunci când au organizări această tabără pentru copii.

Potrivit covasnamedia.ro, reprezentanții CJPC Covasna spun că, în cazul liceului, au fost găsite mai multe nereguli. Una dintre cele mai importante: deși figurau cinci profesori însoțitori, prezent în timpul controlului era doar un cadru didactic.

„În data de 07.06.2023, comisarii CJPC Covasna, au efectuat un control la Pensiunea Hanna din comuna Cernat, județul Covasna, unde se aflau în tabără un grup de 21 de elevi din clasele a III-a de la Liceul Teoretic «Mikes Kelemen» din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, unde s-au constatat următoarele deficiențe:

– Documentația aferentă taberei, care se desfășura în altă localitate decât cea a unității de învățământ, era incompletă, lipsea acordul scris al părinților pentru toți copii, lipseau adeverințele medicale eliberate de medicul de familie care să ateste faptul că starea de sănătate le permite să participe la activitățile propuse, erau prezenți copii care nu erau trecuți pe lista aprobată de Inspectoratul Școlar Covasna, din cinci cadre didactice însoțitoare care au dat declarație pe propria răspundere că vor asigura securitatea și integritatea elevilor participanți, era prezentă doar una singură”, se arată într-un anunț făcut pe Facebook de către reprezentantul CJPC Covasna, Mircea Diacon.

Publicitate

Pentru aceste nereguli, Liceul „Mikes Kelemen” a fost amendat cu 2.000 de lei, conform aceleiași surse.

„Eu nu am fost de față. Este vorba despre o tabără. Au fost două clase. La una dintre clase, în ziua respectivă (n. red.: când a avut loc controlul) se sfârșise tabăra și, însoțitorii, după cum am înțeles eu, au însoțit copiii, cealaltă clasă, acasă, după care, s-au întors. Conform legii, un cadru didactic trebuie să aibă grijă de 10 copii. Doamna învățătoare, cea care a fost acolo cu elevii, nu avea 50 de elevi în momentul respectiv, ci era cu o singură clasă. Pe foia de tabără erau trecute cinci profesoare, pentru că erau două clase. În momentul efectuării acestui control atunci, normal, ar fi trebuit să fie două cadre didactice. Acum știți cum e, cine muncește, greșește. Deci s-a întâmplat, a fost o încălcare a regulamentului, o să plătim. Găsim o soluție. Deci se plătește amenda”, a declarat Solymosi Annamária, directoarea liceului „Mikes Kelemen”.

Pensiunea „Hanna”, din Cernat, a fost și ea sancționată de reprezentanții CJPC Covasna.

„Pensiunea «Hanna», aparținând de SC Hali Tour SRL Cernat, a fost sancționată contravențional cu suma de 7.000 de lei pentru:

– lipsă meniu, cu specificarea gramajului, ingredientelor folosite, aditivilor utilizați, alergeni și informații nutriționale.

– în spațiul de pregătire a meniurilor, lipsă verificare metrologică a mijlocului de măsurare (cântar).

– lipsă informații în spațiile de cazare. Operatorul economic nu este la prima abatere”, se arată în anunțul menționat anterior.

Administratoarea pensiunii, Horovitz Zsuzsa, recunoaște că neregulile găsite sunt adevărate.

„S-au găsit câteva nereguli pentru care s-a dat amenda respectivă și nu am avut obiecții. Am acceptat. Nu am avut meniul făcut, într-adevăr, cu gramaje, alergeni și nu am avut cântarul verificat. Astea au fost. Ceea ce e de plătit, ca amendă, e 2.000 de lei. 7.000 de lei nici nu am putea plăti, suntem o pensiune mică. O colegă care era responsabilă pe aceste chestiuni a avut concediu. Deci asta este”, a explicat, pentru mesageruldecovasna.ro, Horovitz Zsuzsa.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes