Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un jandarm braşovean, monitor de intervenție profesională la un exerciţiu al Jandarmeriei Române. Şi-a pus în practică cunoştinţele învăţate în Jandarmeria Franceză

Publicat

pe

Exercițiul internațional „Scutul Albastru” a fost oportunitatea locotenentului Marian Balaban  de a pune în practică toate cunoștințele acumulate în stagiul de pregătire al Jandarmeriei Franceze, unde a desfășurat pregătire de specialitate, fiind brevetat de către „Ecole des officiers de la gendarmerie nationale” (EOGN).

Publicitate

În același exercițiu, comandantul Grupării de Jandarmi Mobile „Burebista” Brașov, Locotenent-colonel Fărcaș Silviu-Octavian a fost convocat ca „Evaluator intern”,  datorită experienței acumulate în misiunile sub egida Organizației Națiunilor Unite la  care a participat.

Exercițiul „Scutul Albastru” organizat de Jandarmeria Română a reprezentat o demonstrație impresionată de coordonare și abilități în teren, la care au participat 150 de reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și 59 de militari străini, care aparțin structurilor de jandarmerie și poliție din Franța, Italia, Spania, Olanda, Austria, Germania, Ungaria, Republica Moldova, Bulgaria și Iordania.

Acest exercițiu a fost oportunitatea locotenentului de a pune în practică toate cunoștințele acumulate, de a fi mentor pentru colegii lui, iar pentru toți cei implicați de a-și îmbunătăți abilitățile profesionale și capacitatea de a lucra în echipă.

Publicitate

Locotenentul a fost convocat de către Jandarmeria Română pentru a deține funcția de „Monitoring, mentoring and advising” la exercițiul „Scutul Albastru”, organizat de Jandarmeria Română la Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, din județul Dâmbovița în (perioada 17 – 21 iulie) și a avut ca obiectiv antrenarea pentru îmbunătățirea și armonizarea tehnicilor și metodelor de lucru, prin schimbul de experiență și expertiză cu reprezentanții din statele invitate a participanților care pot fi dislocați în misiuni internaționale sub egida Uniunii Europene în zone caracterizate de insecuritate.

Ofițerul Marian Balaban a primit brevetul MIP- Monitor de intervenție profesională, după exerciții executate în Centrul național de antrenament al forţelor jandarmeriei naționale din Saint-Astier (Franța), cu exerciții reale, unde au fost implicate forțe și tehnică de ultimă generație, autospeciale de intervenție, elicoptere și echipamente specifice Jandarmeriei, acesta trecând cu cu BRIO testele de final și acumulând cunoștințele necesare pentru a fi un coordonator cu experiență, un mentor și un coechipier de nădejde.

Locotenent-colonelul Fărcaș Silviu-Octavian a executat misiuni sub egida Organizației Națiunilor Unite, unde a coordonat forțele de poliție în vederea executării misiunilor specifice, având atribuţii în domeniul instruirii, reformării şi monitorizării sistemului naţional de poliţie din Republica Haiti.

Sub egida “ Tu decizi dacă visul tău va deveni realitate! Poți aștepta pur și simplu, poți să îți dorești, dar el nu se va materializa decât cu angajament și acțiune… “ aceștia își continuă pregătirea și desfășoară activități de conducere și coordonare în cadrul unității noastre.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes