Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

Un interviu cât o lecţie de viaţă

Publicat

pe

O sută de copii brașoveni proveniți din medii defavorizate beneficiază de ajutor școlar! Totul datorită Fundației Kastel Youth și voluntarilor ei, toți liceeni. Aceștia, peste 200 la număr, își dedică ore întregi din timpul lor liber pentru a-i ajuta pe cei pentru care școala e doar o himeră să se pună la punct măcar cu noțiunile de bază.

Publicitate

Președinta fundației, Sorina Iordache – o tânără de doar 17 ani, a povestit la Interviurile Brasov.net despre cum școala online din perioada pandemiei nu a făcut decât să adâncească hăul anlfabetismului funcțional în care se scaldă țara noastră, unde aproape jumătate dintre locuitori nu sunt capabili să înțeleagă ceea ce citesc.

Cel mai mic dintre beneficiarii cursurilor la fundație are 7 ani, iar cel mai mare 20. Acesta din urmă a reușit să termine liceul anul trecut, iar acum se pregătește pentru bacalaureat. În același timp, încearcă să își scoată din mediul în care a crescut măcar încă un frate, extrem de talentat la teatru. Problema, la fel ca în majoritatea familiilor de acest gen, este familia. Mulți părinți preferă să-și țină copiii pe lângă gospodărie, să-i ajute la treburile casnice decât să îi trimită la școală.

Kastelanii însă, căci așa își spun voluntarii, nu renunță. Mai mult decât atât, cu ajutorul nostru – al tuturor, vor ca în perioada aceasta să renoveze curtea de la sediul fundației, pentru a putea ține orele cu cei mici afară, în aer liber.

Publicitate

Cum au ajuns niște adolescenți să devină peste noapte oameni mari, cât de străină le este școala copiilor proveniți din familii nevoiașe și, mai ales, cât de greu este să fie scoși din mediul nociv în care trăiesc și puși pe drumul cel bun – afli din interviul de mai jos:

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes