Connect with us
Publicitate

Social

Un imobil din centrul orașului, raiul șobolanilor, după ce oamenii străzii l-au transformat în depozit de deșeuri

Publicat

pe

Publicitate

Un imobil din Livada Poștei, Brașov, ocupat de oamenii străzii a fost folosit drept adăpost permanent. Aceștia au transformat casa și terenul aferent, în suprafață de peste 3.000 mp, într-un adevărat focar de infecție, din cauza depozitărilor masive de deșeuri de toate tipurile, a vegetației crescute în mod necontrolat și a invaziei de șobolani.

Polițiștii locali au descoperit această locație insalubră cu ocazia unor verificări tocmai pentru depistarea zonelor contaminate cu deșeuri. Proprietarul imobilului (o societate comercială) a fost somat să curețe casa și terenul. Astfel, din interiorul clădirii au fost scoase cantități semnificative de gunoaie: 85 mc.

„Proprietarii de imobile din Brașov trebuie să știe că au obligația de a-și îngriji terenurile și imobilele, așa cum fac bunii gospodari, mai ales că sancțiunile prevăzute de legislație în asemene cazuri nu sunt deloc de neglijat. Potrivit OUG 195/2005 privind protecția mediului amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei, iar pentru cele juridice între 25.000 și 50.000 de lei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale, Aancă Lăutaru.

După salubrizarea zonei se va trece la curățarea vegetației crescute din abundență și deratizarea zonei, a mai spus Anca Lăutaru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes