Connect with us
Publicitate

Economic

Un hotel de 10 etaje în Centrul Civic. Radu Enache, Continental Hotels: „Suntem aproape de fi­na­litate cu obţinerea autorizaţiei de construcție pentru un hotel de 150 de camere în Braşov”

Publicat

pe

Grupul Continental Hotels vrea să construiască în următorii ani două hoteluri noi, în Braşov şi Iaşi, iar investiţiile sunt estimate la acest moment între 35 şi 37 mil. euro, a explicat antreprenorul Radu Enache, preşedinte şi CEO al Continental Hotels, într-o emisiune realizată de Ziarul Financiar.

Publicitate

„Am aprobat în 2020 un PUZ la Iaşi pe un teren de aproape 10.000 mp pentru un hotel de 220 de camere. Suntem aproape de fi­na­litate cu obţinerea autorizaţiei de con­strucţie pentru un hotel de 150 de camere în Braşov, în Centrul Civic. Deci avem planuri de investiţii pe termen scurt-mediu, vorbesc de planificarea pentru acest hotel la Braşov mar­ca Forum Continental în anii 2022-2024, şi continuarea în 2025-2026 cu hotelul de la Iaşi“.

Valoarea celor două investiţii ar mai putea suferi schimbări, în contextul în care acestea fluctuează odată cu variabilele implicate într-o investiţie, precum costul finanţării şi costul de construire.

„Investiţiile sunt estimate la ora actuală, vorbim de circa 14-15 mil. euro pentru Braşov şi între 21-22 mil. euro pentru Iaşi. E un lucru destul de anevoios la ora asta să fii foarte precis pentru că eşti legat de o sumedenie de parametri care sunt foarte volatili“.

Publicitate

Hotelu din Brașov l va fi ridicat pe un teren de 1.500 mp din Centrul Civic, în apropiere de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice, conform documentelor depuse la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Continental Hotels propune o construcție cu regim de înălțime 2S + P + M + 10E + etaj Tehnic. Prin proiect se propune construirea unui imobil care va cuprinde: un parcaj subteran pe trei niveluri pentru un total de 59 autoturisme precum și pentru o serie de funcțiuni–servicii ale hotelului, recepția un bar de zi si un restaurant la parter, 4 săli de reuniuni la mezanin de circa 140 persoane fiecare și 10 etaje pentru hotel, însumând un număr de 152 camere. Conform proiectului, numărul maxim simultan de persoane în clădire este de 1.102.

Același document arată că înălțimea imobilului va fi de circa 44 metri iar suprafața desfășurată, conform proiectului, este de circa 11.778 metri pătrați, incluzând spațiile din subsoluri.

Documentul mai arată că terenul pe care se face investiția a fost achiziționat de la brașoveanul Sorin Epure, cel care a obținut certificatul de urbanism pentru construcția hotelului în 2019. Sorin Epure este proprietarul Ascendent Imobiliare și fost consilier județean din partea PDL. Până să fie achiziționat de Continental Hotels, terenul de 1.500 mp a fost la vânzare o lungă perioadă de timp pe site-urile de specialitate, prețul de listă variind între 1,5 milioane de euro și 1,8 milioane de euro.

Din puncte de vedere administrativ, autorizația de mediu este unul dintre documentele necesare pentru obținerea autorizației de construire (AC), iar faptul că cei de la Continental solicită acest document arată un progres avansat în procesul birocratic. Dacă vor obține autorizația de construire, Continental Hotels se obligă să finalizeze investiția în 36 luni.

Publicitate

Acum patru ani, înainte să fie cumpărat de cei de la Continental, compania imobiliară promova proiectul drept „Cloud Eleven”, randări din proiect le puteți vedea în videoclipul de mai jos.

Afacerile Continental Hotels au scăzut cu peste 70% în 2020, iar gradul de ocupare a fost de circa 32%. Problema resursei umane este una dintre cele mai mari din industria ospitalităţii la acest moment l Grupul Continental are 1.866 de camere de hotel în 12 unităţi.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes