Connect with us
Publicitate

Social

Un grup de studenți ai Universității Transilvania au dezvoltat o aplicație unică în țară pentru a le veni in sprijin colegilor

Publicat

pe

Studenții Universității Transilvania au la dispoziție, din acest an, o aplicație unică în țară. Cu ajutorul ei, tinerii pot accesa de pe telefoane informaţii precum orarul, planificarea cursurilor şi a examenelor, note şi chiar meniul de la cantină sau traseul către facultate. Sau pot să-și plătească taxele de cămin sau studii. În plus, și profesorii pot trimite notificări prin aplicație, transmite Radio România Brașov FM.

Publicitate

Aplicaţia a fost dezvoltată, anul trecut, de un grup de studenţi ai universităţii de la facultăţile de Inginerie electrică, Matematică-informatică şi Sociologie.

Majoritatea studenților au calculatoare și laptorpuri proprii pentru cursurile online. Pentru studenţii din familii fără posibilităţi financiare, există 800 de calculatoare şi 300 de laptop-uri, care ar putea fi repartizate acestora dacă este necesar, potrivit rectorului Abrudan. În plus, la dispoziția studenților vor fi și calculatoarele din Biblioteca Universității. Instituția a cumpărat și 5 servere, special pentru stocare.

Joi, la instituția de învățământ superior va fi deschis anul universitar, în scenariul hibrid. Adică vor fi cursuri online 100%, iar activitățile practice vor fi față în față. 

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes