Connect with us
Publicitate

Social

Un gigant american cumpără fabrica J.F. Furnir din Brașov, care tocmai a oprit producția din cauza pandemiei. Fabrica va primi investiții importante

Publicitate

Publicat

pe

Producătorul belgian de pardoseli laminate Unilin, cu peste 7.500 de angajaţi şi vânzări anuale de peste 2 miliarde de euro, parte a gigantului american de profil Mohawk Industries, a ajuns la un acord pentru preluarea fabricii de furnir şi cherestea J.F. Furnir din Braşov de la grupul austriac JAF Group, scrie profit.ro.

Publicitate

Unilin a semnat un acord privind achiziția unei părți semnificative a unității de producție din Brașov. Tranzacția include clădiri, terenuri și active industriale, cu transferul a peste 100 de angajați de la J.F. Furnir la Unilin.

Prin preluarea J.F. Furnir, Unilin obține acum acces direct la bușteni premium și se dezvoltă pe segmentul pardoselilor din lemn. Potrivit companiei, fabrica din Brașov urmează să beneficieze de investiții importante.

Cu sediul în Belgia, grupul Unilin este specializat în producția de parchet laminat, având în portofoliu mărci ca Pergo și Quick-Step și peste 30 de fabrici, cu mai mult de 7.500 de angajați în total, relevă date analizate de Profit.ro.

Publicitate

În 2005, Unilin a fost achiziționat de grupul american Mohawk Industries, cel mai mare producător de pardoseli din lume, într-o tranzacție evaluată la peste 2 miliarde de euro.

Unilin a raportat afaceri de 2,21 miliarde de euro în 2020.

Mohawk Industries a intrat în România în 2015, prin achiziția producătorul bulgar de plăci ceramice KAI, prezent pe piața locală prin companiile KAI Ceramics și Progres Ceramica.

JAF Group (J. u. A Frischeis) este o afacere de familie fondată în apropiere de Viena de soții Josef și Antonia Frischeis în 1948. Grupul deține filiale în 19 țări, fiind printre cei mai importanți furnizori de lemn și produse din lemn din Europa Centrală.

În România, JAF Group este prezent și prin intermediul companiei Holver, cu activități de comercializare a placajelor și plăcilor din lemn și șase puncte de lucru, la Brașov, București, Constanța, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara.

Publicitate

JF Furnir Brașov a avut anul trecut afaceri de 116,9 milioane lei și o pierdere de 47,3 milioane lei (de la un minus de 4,7 milioane lei în anul precedent), cu 299 de angajați.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes