Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un falsificator de bani din Brașov a reușit să introducă pe piață peste 10.000 de euro, bani falși. Individul a avut complici la Galați

Publicat

pe

Mai mulți indivizi din Brașov și Galați au fost săltați de procurorii DIICOT în urma unei anchete ample care viza introducerea pe piața din România a peste 10.000 de euro, bani falși, anunță ziare.com. Din septembrie 2020 și până la începutul lunii ianuarie 2021 patru bărbați din Galați au cumpărat mai multe produse folosind bancnote false de 50 de euro.

Publicitate

Zece persoane au fost înșelate după ce suspecții le-au cumpărat telefoanele mobile de ultimă generație în schimbul acestor hârtii fără valoare. Oamenii și-au dat seama că au fost păcăliți abia când au mers la casele de schimb valutar și a aflat că banii sunt falși.

Indivizii colaborau cu un falsificator din zona Brașovului, spun anchetatorii. El era în vizorul polițiștilor încă de la începutul anului 2020. Bărbatul trimitea bancnotele făcute de el cu maxi taxi, pe ruta Brașov – Brăila – Galați. Suspecții au reușit să obțină bani reali în schimbul unor hârtii fără valoare după ce căutau pe site-urile de mică publicitate anunțuri pentru vânzarea de telefoane mobile. Dispozitivele de ultima generație erau vizate.

Foarte binevoitori la telefon, falsificatorii mergeau la adresa vânzătorului ca să negocieze prețul. Se deplasau cu o Dacie veche cu numere false, iar în timpul tranzacției șoferul aștepta în mașină cu motorul pornit. Odată cumpărat telefonul, indivizii mergeau la amanet unde primeau bani reali în schimbul. Din suma obținută, spun procurorii, 25% mergea la falsificatorul din Brașov, iar restul banilor erau împărțiți în mod egal de cei patru gălățeni.

Publicitate

Unul dintre vânzători a vrut să verifice bancnotele, suspecții au acceptat, dar în drum spre casa de schimb valutar au dispărut. Indivizii deja și-au primit pedepsele cuprinse între 4 și 7 ani de închisoare. Sentința Tribunalului Galați însă nu este definitivă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes