Connect with us
Publicitate

Administrație

Un eșec anunțat. Contractul pentru modernizarea „drumului rușinii” DN 73 Brașov – Pitești va fi reziliat. Cine preia contractul

Publicat

pe

Publicitate

Contractul pentru modernizarea Drumului Naţional 73 Piteşti – Braşov va fi reziliat la cererea constructorului, care nu mai poate continua lucrările de reabilitare. Tronsonul cel mai dificil, cu o lungime de aproximativ 50 de kilometri, dintre Câmpulung, judeţul Argeş, şi Bran, judeţul Braşov, va fi scos la licitaţie din nou, la începutul anului viitor, a precizat Mariana Ioniţă, şefa Companiei de Drumuri.

„Noi estimăm că undeva în vara anului ce vine vom avea un nou contract gestionat de Regionala Brașov direct cu unitatea de implementare a proiectului de la Brașov, care va avea locația acolo, lângă lucrare. Spre finalul toamnei, începutul iernii, să înceapă lucrarea, cât se poate. Atenţie, vor prelua și sectorul de drum de pe Regionala București. Deja și-au constituit echipa care face inventarierea restului de executat” – a declarat Mariana Ioniţă la postul naţional de radio. 

Contractul pentru modernizare DN 73, Pitesti-Campulung-Brasov km 13+800 – km 42+850; km 54+050 – km 128+250 a fost atribuit asocierii AZVI SA – STRACO GRUP SRL – PIOMAR Development – Tractebel pentru suma de 275,86 milioane de lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis în mai 2014 iar anul trecut gradul de execuție era de 42%. Acesta prevede modernizarea a 103 kilometri din drumul naţional de munte, ce duce inclusiv la Castelul Bran, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

DN 73 Piteşti – Braşov este o rută foarte importantă, pentru că asigură trecerea din Muntenia în Ardeal şi facilitează deplasarea către obiective turistice cu număr mare de vizitatori.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes