Connect with us
Publicitate

Social

Un elev din Codlea a fost prins că a copiat la Bac. La Braşov a fost cea mai bună prezenţă din ultimul deceniu

Publicat

pe

La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021 (Limba și literatura română) au fost prezenți 2.936 de candidați (98% din totalul candidaților înscriși), cea mai bună prezență din ultimii 10 ani. 2.798 de candidați prezenți astăzi provin din promoția curentă și 138 din promoțiile anterioare. Proba s-a desfășurat astăzi, 28 iunie, în 16 centre în județul Brașov. Au absentat 65 de candidați.

Pentru tentativă de fraudă, a fost eliminat un candidat din centrul de examen Colegiul ‘Nicolae Titulescu’ Brașov, acesta fiind depistat cu telefonul mobil asupra sa în timpul examenului. Absolventul provine de la Liceul Teoretic ‘Ioan Pascu’ Codlea și nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare vor fi disponibile zilnic după ora 15.00 pe site-ul subiecte.edu.ro, postate acolo de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

Publicitate
  • marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului
  • miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării
  • joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate în data de 5 iulie, până la ora 12:00.

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 9 iulie.

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), afișarea rezultatelor se efectuează prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes