Connect with us
Publicitate

Administrație

Un deputat de Brașov, pe lista „necuvântătorilor” din parlament. În patru ani de mandat, a vorbit un minut și 33 de secunde

Publicat

pe

În apropiere de alegerile parlamentare, Ziare.com a făcut o analiza privind activitatea deputaților după patru ani de mandat. După ce au vorbit mai puțin de 10 minute, în patru ani de mandat, unii parlamentari cer din nou voturile alegătorilor.

Publicitate

Mihai Valentin Popa este un deputat român, ales în circumscripția electorala nr. 8 (Orașul Victoria și Comunele: Cincu, Hîrseni, Lisa, Recea, Soarș Ucea) Brașov în anul 2016 din partea Partidului Social Democrat (PSD). În patru ani de mandat, Mihai Popa a vorbit un minut și 33 de secunde și nu a depus nicio întrebare sau interpelare. La alegerile parlamentare se vă afla din nou pe liste din partea partidului Pro România, mai exact, pe primul loc pentru Senat din circumscripția Brașov.

În decembrie 2018, a trecut la Partidul Pro Romania (PPR) pentru o perioada de nici o săptămână, pe 17 decembrie 2018 intorcandu-se înapoi în PSD. Acest episod al politicii romanești mai este numit și „Fuga celor 4, întoarcerea pe din doua”. După ping-pong-ul politic din 2018, Mihai Popa a ajuns iar la Pro România, în primăvara anului trecut.

Acesta a deținut funcția de consilier local în Consiliul Local al municipiului Făgăraș în perioada 2004 – 2008 și consilier județean în Consiliul Județean Brașov intre 2012 – 2016.
Mihai Popa este diplomat inginer din anul 1990, absolvent al Facultății de Mecanica Fina I.P. București și avocat în Baroul Brașov din anul 1997, după absolvirea Facultății de Drept Juridic – Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

Publicitate

La data de 30 octombrie 2017, DNA a pus în mișcare acțiunea penala, sub control judiciar, asupra lui Mihai Valentin Popa sub acuzațiile de trafic de influenta și șantaj. El este suspectat că ar fi încercat menținerea unei protejate într-o funcție de conducere prin amenințări și constrângeri aduse unui primar de municipiu. În decembrie 2017 a fost trimis în judecată. În prima instanță, ICCJ l-a achitat pe Mihai Valentin Popa, decizia nefiind definitivă.

Continuarea articolului pe Ziare.com

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes