Connect with us
Publicitate

Administrație

Un corp al Școlii Gimnaziale 5, din Brașov, va fi eficientizat energetic. Unitatea de învățământ va produce energie electrică printr-un sistem de panouri fotovoltaice

Publicat

pe

Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat aprobarea finanțării, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea energetică a Școlii Gimnaziale nr. 5 Brașov – corp B. Prin intermediul acestui proiect, elevii vor beneficia de condiții mai bune, școala își va reduce costurile cu energia, iar impactul asupra mediului va fi unul pozitiv – nivelul anual estimat al gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/mp) se va reduce cu 57,83%.

Publicitate

„După cum am spus de la începutul mandatului, educația este una dintre prioritățile noastre, pentru că investind în educație investim în copiii noștri. Pe lângă proiectele de construire unități de învățământ, avem și proiectele de îmbunătățire a condițiilor în care învață copiii brașoveni, iar una dintre soluțiile de finanțare a acestor investiții sunt fondurile nerambursabile. Astăzi avem o veste bună pentru elevii și cadrele didactice de la Școala 5: am obținut finanțare nerambursabilă prin PNRR pentru eficientizarea energetică a corpului de pe str. Agrișelor. Lucrarea înseamnă atât termoizolarea clădirii și înlocuirea tâmplăriei, cât și soluții de reducere a consumului de energie electrică și termică. Valoarea acestui proiect este de peste 2 milioane de lei“, a precizat primarul Allen Coliban.

Tipuri de lucrări propuse:

1. Lucrările propuse spre finanțare prin Programul Naţional de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării sunt:

Publicitate
  • termoizolarea pereților exteriori opaci;
  • schimbare tâmplărie pentru ferestrele și ușile exterioare
  • termoizolarea planșeului exterior orizontal
  • modernizarea sistemului de încălzire și producere apă caldă și îmbunătățirea sistemului de recirculare apă caldă menajeră;
  • reducerea consumului de energie pentru iluminat prin montare de sisteme cu senzori de mișcare pentru zonele de tranzit (holuri, grupuri sanitare) și montarea unui sistem de panouri solare fotovoltaice.

2. Pe lângă lucrările care vor fi realizate cu finanțare PNRR, din bugetul local se vor asigura fondurile necesare pentru următoarelor lucrări suplimentare:

  • termoizolarea planșeelor și pereților către pod;
  • termoizolarea planșeului la pod către exterior;
  • montarea unui boiler cu acumulare pentru apa caldă.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului “Reabilitarea Energetică a Școlii Gimnaziale nr. 5 Brașov – Corp B” este de 1.839.790,21 lei fără TVA (373.736 euro), cu o rată de finanțare în procent de 100% în cadrul PNRR Componenta 5 – Valul renovării. Municipalitatea va finanța lucrările neeligibile din acest proiect.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes