Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un copil de doar 13 ani a fost obligat de părinţi să cerşească şi să vândă cărţi vechi în Braşov, Constanţa şi Timişoara

Publicat

pe

Două femei şi un bărbat au fost reţinuţi pentru 30 de zile după ce au trimis un copil de doar 13 ani la cerşit. Conform procurorilor, copilul de 13 ani a fost transportat în mai multe oraşe unde a fost pus să cerşească. „La îndrumarea” celor 3, copilul a cerşit în Constanţa, Braşov şi Timişoara. DIICOT transmite că pe micuţ părinţii dar şi propiaţii îl puneau să cerşească şi să vândă cărţi vechi, iar apoi îi luau banii.

Publicitate

„În perioadă mai – august 2022, membrii grupului infracţional organizat, speculând starea de vulnerabilitate a unui minor de 13 ani şi abuzând de autoritatea avută ca părinte său persoană din anturajul apropiat, l-au transportat, adăpostit şi controlat, succesiv, pe raza municipiilor Constanţa, Braşov şi Timişoara, în scopul exploatării prin supunerea la îndeplinirea unei munci în mod forţat (vânzarea ambulantă de cărţi uzate pe durata unui program îndelungat de muncă zilnic) şi al obligării la practicarea cerşetoriei, beneficiind de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi.

Unul dintre inculpaţi a acţionat îndeosebi pe linia coordonării, controlării şi îndrumării celorlalţi membri, efectuând totodată şi supravegherea minorului de 13 ani în timpul exploatării acestuia şi asigurând paza lui, abuzând de autoritatea să ca părinte.

În această modalitate, membrii grupului infracţional organizat au obţinut în mod constant diverse sume de bani.”, transmite DIICOT.

Publicitate

La percheziţii au fost descoperite şi ridicate 7 telefoane mobile, 113 cărţi vechi, precum şi numeroase înscrisuri cu valoare probatorie.

Pe 24 august procurorii DIICOT i-au reţinut pe cei trei pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi exploatarea cerşetoriei, iar în 25 august inculpaţi au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Copilul, împreună cu alţi doi fraţi, tot minori, au fost preluaţi de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes