Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un copil de 10 ani, din Bulgaria, s-a rătăcit pe pârtie, în Poiana Brașov. Jandarmii l-au ajutat să coboare muntele și să ajungă la părinții lui

Publicat

pe

Publicitate

Distracția la schi s-ar fi putut încheia tragic pentru un copil de 10 ani, originar din Bulgaria. Băiatul a ajuns cu părinții lui în Poiana Brașov pentru o vacanță la schi. Vineri, întreaga familie a urcat în masivul Postăvarul pentru a se bucura de zăpada proaspăt depusă. În timp ce turiștii bulgari schiau, băiețelul s-a rătăcit și s-a pierdut de părinții lui.

Un monitor de schi care se afla în zonă l-a văzut pe băiatul dezorientat și a încercat să îl ajute. Instructorul a sunat la 112, iar o patrulă de jandarmi care se afla în serviciu în Poiana Brașov a urcat în masiv, până pe pârtia Drumul Roșu, acolo unde se afla copilul. Micuțul le-a spus jandarmilor că din cauza ceții s-a pierdut de părinții săi.

„Jandarmii l-au coborât în siguranță în zona telegondolei și cu sprijinul angajaților instalațiilor de transport pe cablu, care au difuzat mesaje vocale în cât mai multe locuri din stațiune, au reușit în mai puțin de o oră, s-o găsească pe mama băiatului. Cu lacrimi în ochi și plină de emoție aceasta le-a mulțumit jandarmilor pentru ajutorul primit. Mulțumim angajaților instalațiilor de transport pe cablu din Poiana Brașov pentru sprijinul acordat, și de asemenea mulțumim componenților Școlii de Schi Ana pentru ajutorul dat necondiționat, și astfel acest incident nedorit a avut un deznodământ fericit”, au declarat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

Autoritățile îi avertizează pe turiștii fără experiență să nu se aventureze pe munte, mai ales în perioadele în care masivul este acoperit de ceață. În cazul în care se rătăcesc, oamenii pot apela la salvamontiști și la jandarmii montani.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes