Connect with us
Publicitate

Social

Un convoi cu ajutoare umanitare adunate de Crucea Roşie Română a ajuns în localitatea Orlovka, din regiunea Odessa. Produse au fost colectate şi de filiala de la Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Al patrulea convoi cu ajutoare umanitare, colectate de Crucea Roşie Română de la populaţie şi de la persoane juridice, a ajuns astăzi în localitatea Orlovka din regiunea Odessa, Ucraina, cu 272 de tone produse de primă necesitate. Transportul umanitar a fost format din nouă tiruri, două camioane şi două dube care au plecat de la filialele de Cruce Roşie din diferite judeţe ale ţării şi au avut ca punct de întâlnire Vama Isaccea, pe unde au traversat Dunărea cu bacul. Între ajutoarele trimise se află şi produse adunate de Crucea Roşie, filiala Braşov.

Ajutoarele umanitare din acest convoi, direcţionate către populaţia din Ucraina, grav afectată de conflictul armat, au o valoare de aproximativ 350,000 de euro şi au fost colectate prin intermediul filialelor de Cruce Roşie de la populaţia din judeţele: Alba, Argeş, Braşov, Bucureşti, Călăraşi, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Timiş, Tulcea şi Vâlcea. De asemenea, la acest transport se adaugă şi contribuţia cu alimente şi medicamente primite de la persoane juridice. Efortul colectiv de donaţii realizat de către populaţie şi companii s-a concretizat, până la această dată, prin trimiterea în Ucraina de către Crucea Roşie Română a 54 de tiruri cu ajutor umanitar, cu aproximativ 1,300 de tone de produse.

Mobilizarea într-un număr foarte mare a cetăţenilor români pentru donaţii în natură, în fiecare judeţ al ţării, a determinat distribuirea cu prioritate a acestor donaţii de către Crucea Roşie Română. Fluxul de donaţii primite de la populaţie a fost administrat prin implicarea directă a voluntarilor, respectiv prin acţiuni zilnice standardizate de sortare, verificare, introducere în gestiune, ambalare, amplasare pe paleţi şi pregătirea pentru transporturile umanitare şi pentru distribuirea la centrele de cazare din ţară sau în punctele de frontieră.

Strategia de sprijin a Crucii Roşii Române pentru cetăţenii ucraineni afectaţi de conflictul armat a avut în vedere încă de la început o abordare de intervenţie progresivă, pe termen mediu, prin utilizarea raţională a resurselor disponibile, pe două direcţii de acţiune: convoaie umanitare pentru populaţia civilă aflată în nevoie de pe teritoriul ucrainean şi sprijinirea cetăţenilor ucraineni aflaţi pe teritoriul României.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes