Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un colţ de rai din judeţul Braşov, transformat în groapă de gunoi: „Ăsta e focar, e boală completă. Nu vedeţi ce miros degajă?”

Publicat

pe

Unul din cele mai frumoase locuri din judeţul Braşov este sufocat de deşeuri. Mormanele de gunoaie zac pe malul râului, iar la orice creştere a debitului acestea sunt plimbate şi împrăştiate pe pajişti verzi şi printre brazi, în locuri în care oamenii ar trebui să se bucure de aer proaspăt, de munte. În plus, gunoaiele se adună ilegal, chiar în apropierea principalei surse de apă potabilă a municipiului Braşov.

Publicitate

La poalele masivului Piatra Mare, zona de sud-est a municipiului Săcele poate să fie un adevărat colţ de Rai. Din păcate, cei care trec prin zonă nu pot vedea masivul de munţii de gunoaie aruncate la întâmplare.

La mică distanţă, chiar la marginea Drumului Naţional 1A, pericolul e la fel de mare. Acolo sunt lacul de acumulare Tărlung şi uzina de tratare a apei potabile pentru municipiul Braşov.

„Ăsta e focar, e boală completă. Nu vedeţi ce miros degajă? Acum, dar când dă căldura” sau „Se aruncă de foarte mult timp. 20-30 de ani de când mă ştiu, tot se aruncă pe acolo” sunt doar câteva dintre reacţiile oamenilor care locuiesc în zonă. Autorităţile adună periodic gunoaiele din depozitele ilegale. La câteva zile după acţiunile de ecologizare, însă… gropile de gunoi sunt iar pline.

Publicitate

„Am şi montat o barieră pentru a nu se mai depozita gunoaie pe drumul forestier, Valea Gârcinului. Din păcate, a doua zi bariera a fost distrusă. Am repus-o a trei zi, a patra zi a fost tăiată complet”, a declarat Virgil Popa, primarul din Săcele.

„Acolo sunt nişte probleme care se tot repetă periodic. Împreună cu Poliţia Locală încercăm să le dăm de capăt. Probabil că educaţia este singura modalitate prin care populaţia să conştientizeze, să înţeleagă că practic ne facem rău unii altora şi trăim într-un mediu poluat”, spune şi Mircea Paraschiv, comisar şef la Garda de Mediu Braşov.

700.000 de lei cheltuie autorităţile locale din Săcele, în fiecare an, pentru curăţenia din acea zonă. Doar luna trecută, de la poalele Pietrei Mari au fost adunate 180 de tone de deşeuri, transmite observatornews.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes