Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un cardiolog din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce lua șpagă. El ar fi cerut 10.000 de lei de la rudele unei paciente

Publicat

pe

Publicitate

Sorin Baloș, un cunoscut cardiolog care profesează la Spitalul Județean din Brașov a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la rudele unei paciente pe care a operat-o. Medicul ar fi cerut 10.000 de lei pentru intervenția chirurgicală pe care a făcut-o chiar în unitatea medicală de stat.

Disperați de această situație, aparținătorii pacientei au încercat să ceară ajutor și să dea în vileag practica ilegală a doctorului. Așa că au trimis un mesaj pe pagina de socializare a polițistului Marian Godină.

„Vă salut! Fac un mic deranj cu o întrebare. Un membru al familiei tocmai s-a operat zilele trecute la Spitalul Județean de Urgență din Brașov. Domnul chirurg care a făcut operația i-a cerut mătușii mele o sumă destul de considerabilă de bani, 10.000 de lei (pentru personalul participant la operație). Astăzi, de teamă, vărul meu a luat legătura cu domnul doctor și i-a dat o parte din bani, 2.000 de lei, spunându-i că ulterior îi va da și restul banilor. Dacă m-ai putea ajuta cu un sfat sau o părere aș fi recunoscător”, a fost mesajul primit de Godină pe care l-a postat, mai apoi, pe pagina lui de Facebook.

Polițistul brașovean nu a stat pe gânduri și i-a răspuns bărbatului care i-a cerut ajutorul. Marian Godină a scris că „mi se întâmplă destul de rar să apuc să citesc mesajele și să le răspund, dar ăsta mi-a sărit în ochi. I-am răspuns omului, i-am dat un număr de telefon la care să sune și i-am zis să nu cumva să dea înapoi și să aibă încredere. Nu a dat, iar azi s-a dus să dea bănuții domnului doctor. Pe hol așteptau câțiva „pacienți” care au intrat în cabinet nepoftiți, imediat după tranzacție. Acum, bănuiesc că cineva nu va face nani acasă în noaptea asta. V-ar mustra conștiința în locul meu? Pe mine nu”.

Publicitate

Sfatul pe care polițistul a dat roade. Anchetatorii au organizat flagrantul, iar în momentul în care rudele pacientei operate s-au dus să plătească restul de 8.000 de lei din presupusa sumă datorată, la cabinetul de la clinica privată unde își mai desfășoară activitatea, doctorul a fost ridicat de procurori și dus la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov. Aseară a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit observatornews.ro, medicul a negat cu vehemență acuzațiile, iar la ieșirea de la audieri a declarat că banii primiți pentru operație ar fi fost plătiți pentru un consult postoperatoriu.

Și fostul ministru al Sănătății, brașoveanul Vlad Voiculescu a reacționat la postarea polițistului Marian Godină. El a comentat pe pagina de facebook că „medici tineri pleacă din țară pentru că nu sunt scoase posturi la concurs – posturile sunt ocupate de mulți astfel de tovarăși care își bat (superiori) joc de oameni necăjiți”.

Azi, procurorii urmează să decidă dacă îl vor trimite pe medicul șpăgar în fața instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ancheta va fi extinsă, iar oamenii legii vor încerca să descopere dacă aceasta era o practică obișnuită a chirurgului.

medic mita
play-sharp-fill

medic mita

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Crișan Cornel

    7 noiembrie, 2021 at 10:02 am

    Să-i fie rușine. Că el sunt foarte mulți!,dar stați liniștiți că nu vă păți nimic.Un avocat bun o să-l scoată basma curată. In cățea luni se va da uitării toată povestea.Sunt convins de asta.Cred că avocații fac deja coadă să-l apere!!!!!Tăcerea lui demonstrează vinovăția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes