Connect with us
Publicitate

Entertainment

Un bucătar din Brașov a primit cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu la emisiunea Chefi la Cuțite. Cine este Laurențiu Neamțu

Publicat

pe

sursa foto: www.a1.ro

Experiența din bucătărie și talentul culinar i-au adus aprecierea unui bucătar din Brașov, în cadrul emisiunii Chefi la Cuțite, difuzată de Antena 1. Laurențiu Neamțu a reușit să cucerească papilele gustative ale celor trei chefi, dar cel mai tare a fost impresionat Florin Dumitrescu, cel care a decis să ofere bucătarului brașovean cuțitul de aur. Preparatul care l-a trimis pe Laurențiu direct în echipe este mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate și învelit în prosciutto.

Brașoveanul este pasionat de bucătărie încă de la vârste fragede. La 12 ani a început să lucreze în bucătărie alături de tatăl său, iar în timp s-a perfecționat și a început să își câștige existența din acest domeniu. Laurențiu a luat calea străinătății, iar timp de 14 ani a lucrat în restaurante din Cipru, Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Din preparatele sale au gustat unele dintre cele mai mari vedete din lume.

„Erau numai vedete, Celine Dion, Justin Bieber a fost acolo la nunți, la nunta lui Michael Jordan. Multe celebrități se plimbă pe acolo, milionari. Am lucrat și în restaurant cu stele Michelin, am făcut stagii la 2 și la 3 stele Michelin. Am învățat foarte multe. În Anglia am lucrat la Joel Robuchon. Era o bucătărie minuțioasă, cea mai minuțioasă pe care am făcut-o. Câștigam bine, undeva la 17 lire în 2019, pe lună făceam cam 1800-1900 de lire. Am plecat ca să vin în România, soția mea era însărcinată și a născut aici. Voiam să stau și acasă lângă părinții mei”, a povestit concurentul, citat de a1.ro.

Chiar dacă a ajuns să câștige bani frumoși de pe urma meseriei sale, Laurențiu Neamțu s-a întors acasă pentru a fi alături de familie. A urmărit emisiunea Chefi la Cuțite și a decis să se înscrie în acest sezon. După ce chefii au degustat din preparatul său și i-au oferit cele trei cuțite pentru a trece în etapa următoare, brașoveanul a rămas fără cuvinte când a primit cuțitul de aur al lui Florin Dumitrescu.

Publicitate

„Visam doar la momentul ăsta, să mi se ofere cuțitul de aur. Sper să am șansa să gătesc preparate cât mai plăcute pentru ei, cu un gust foarte bun”, a spus bucătarul.

Cei trei șefi au spus că Laurențiu este cel mai bun concurent care a obținut cuțitul de aur în toate cele 11 sezoane ale emisiunii. CV-ul impresionant îl face pe Florin Dumitrescu să creadă că alături de bucătarul brașovean ar putea câștiga acest sezon al emisiunii celebrului show culinar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes