Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un braşovean şi-a lăsat un fost vecin fără 2.000 de euro. I-a scos banii din cont după ce a făcut poze la buletin şi la cardul bancar

Publicat

pe

Publicitate

Punct final într-o căutare care a durat 8 luni. În august anul trecut, un bărbat din Lugoj sesiza Poliţia după ce i-au dispărut din cont peste 2000 de euro.

Polițiștii de la Investigații Criminale din 3 județe au muncit pentru a-l depista pe cel aflat în spatele furtului.

Este vorba de un tânăr de 20 de ani care a fost ridicat din județul Brașov și dus la Timișoara.

Nu mică i-a fost mirarea păgubitului când a aflat că acesta era un fost vecin de bloc. Cei doi nu au avut vreo relație apropiată, însă, la un moment dat, tânărul a reușit astă vară să intre în locuința sa, i-a cotrobăit prin lucruri și i-a fotografiat cartea de identitate și cardul bancar. S-a mutat în alt județ, apoi, cu ajutorul unei aplicații, și-a deschis un cont la o altă bancă folosindu-se de informațiile vecinului din Lugoj și a iscălit formularele electronice în fals. Apoi s-a apucat să scoată bani, transmite opiniatimisoarei.ro.

Publicitate

Polițiștii au făcut cercetări în Timiș, în Sibiu, în Arad și în Hunedoara până când au reușit să reconfigureze traseul electronic al hoției.

Atacatorul informatic a fost capturat miercuri în Sinca Veche din județul Brașov.

Tânărul de 20 de ani este cercetat pentru „efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals informatic și accesul ilegal la un sistem informatic”. A fost dus direct în Arestul IPJ Timiș.

Judecătorii din Timișoara au decis să-l cerceteze mai departe sub controlul judiciar.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes