Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un braşovean „îngheţat de frig” a fost salvat de un jandarm şi un om la Crucii Roşii care treceau întâmplător prin zonă

Publicat

pe

Faptele bune nu trec neobservate, iar oamenii care le fac merită lăudaţi din plin. Aşa a făcut şi Mihaly Mester care a povestit pe Facebook o întâmplare petrecută astăzi. Un braşovean a fost salvat de doi oameni inimoşi care şi-au dat seama repede că are o problemă.

Povestea începe în preajma Lacului Noua, acolo unde un bărbat care îşi plimba câinele s-a aşezat pe o bancă după ce i s-a făcut rău. Zeci de oameni au trecut pe lângă el asta în timp ce căţelul plângea şi cerea ajutor pentru stăpân. Nimeni nu a băgat în seamă bietul om până ce prin zonă au trecut un jandarm angajat la Gruparea Mobilă de Jandarmi Braşov şi un membru al Crucii Roşii Braşov. Cu toate eforturile au reuşit să îl încălzească pe om până ce a venit ambulanţa care l-a transportat la spital.

Însă cel mai bine a prezentat chiar autorul faptele, asta pentru că şi el a fost de faţă atunci când cei doi i-au dat primul ajutor bărbatului:

„Salvarea unui om aflat în hipotermie
Astăzi am fost martor la salvarea unui bărbat aflat în hipotermie. Mergeam la Lacul Noua la izvor pentru apă și am văzut cum două persoane acordau ajutor acestui bărbat.
Din discuțiile purtate am aflat că omul respectiv era în hipotermie,avea mâinile roșii și înghețate,nu-și mai simțea picioarele,îl dureau și pieptul,capul ,avea o stare generală de frig și senzație de vomă.
Cei doi au intervenit rapid când au ajuns în dreptul omului,față de alți plimbăreți care deși l-au văzut gârbovit pe om,au trecut nepăsători ,cum facem noi deseori.
Omul respectiv Vasile C.–protejăm numele—în vârstă de 56 ani,a ieșit la lac să plimbe cățelul,îmbrăcat sumar,la minus 13 grade,fară să mănânce nimic dimineața,crezând că v-a sta puțin.
Între timp i s-a făcut rău,a simțit puterea frigului și s-a așezat pe o bancă. Norocul lui a fost că pe acolo au trecut doi Oameni inimoși și cu spirit civic.Unul era angajat al Jandarmeriei Brașov și ieșise să-și plimbe câinele Labrador,iar cel de al doilea angajat la Crucea Roșie Brașov,ieșit cu familia la plimbare.
Ambii simultan au mers la om,l-au întrebat cum se simte,omul bâiguia ceva,acuza că nu mai simte mâinile,picioarele,că îi este frig rău și are senzație de vomă. Cei doi s-au descheiat la geci,i-au băgat mâinile omului la piepturile lor calde și au sunat la 112.la 11,51,și i-au frecționat spatele, să se mai încălzească. Unul dintre martori i-a dat mănușile lui la jandarm,ca să poate frecționa la fel ca celalalt. După 15 minute a sosit ambulanța.
„, a scris Mihaly Mester pe o rețea de socializare.

Publicitate

Martorul spune că în tot acest timp căţelul care tremura şi el de frig plângea lângă stăpân şi dându-şi seama că omul nu se simte bine a încercat să ajute şi el. Pentru a-şi înclăzi stăpânul, căţelul l-a lins pe faţă în tot acest timp.

„M-a impresionat cățelul bărbatului ,care îl lingea pe fata și scheuna lângă el. Tremurau amândoi ,dar totul era sub control.
Între timp a fost anunțată familia și a sosit băiatul bărbatului,soția acestuia și ceva vecini speriați unii,alții crezând că e o glumă proastă.
În acest timp cei doi Oameni inimoși au încălzit cum au știut mai bine pe bietul om.
„, a continuat sursa citată.

Naratorul întâmplării a terminat povestea cu felicitări către cei doi salvatori care au întervenit imediat ce şi-au dat seama că omul are probleme.

„A sosit și ambulanța și după 10 minute de acordare de prim ajutor ,ambulanța a plecat la Județean cu bietul bărbat.
Ce am învățat de aici:–că mai sunt și oameni cu spirit civic,că jandarmii intrevin în orice situație și ajută oamenii,că trebuie să fac și eu un curs de prim ajutor la Crucea Roșie(nu fac reclama mascată,dar e necesar).
Felicit acești doi Oameni inimoși(care și-au păstrat anonimatul,dar se poate verifica apelul de azi 16 ian 2021,ora 11,51 la 112) și îmi doresc să facem cunoscută fapta lor,care ne va face mai atenți cu cei de lângă noi.
FELICITĂRI !!!
„, a scris Mihaly Mester în încheiere.

Între timp, Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista Brașov a transmis că tânărul jandarm este Ionel Ciprian Cărămidaru. Felicitari!

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes