Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un brașovean este obligat de instanță să plătească daune morale unui meseriaș pe care l-a bătut pentru că era nemulțumit de lucrarea pe care o făcea în curte

Publicat

pe

Un bărbat din județul Brașov a fost condamnat recent, definitiv, la o amendă penală de 1.800 de lei și plata unor daune morale de 3.000 de lei pentru lovituri și alte violențe după ce l-a agresat pe un meseriaș pe care l-a alungat din curtea sa, nemulțumit de calitatea lucrării, anunță ziare.com.

Incidentul a avut loc în 2018. Proprietarul unei case din județul Brașov a tocmit un meseriaș pentru a-i turna niște beton. Pentru a nu-l pierde pe meseriaș, proprietarul i-a plătit un avans de 400 de lei. La începutul lunii octombrie 2018, meseriașul a început lucrările.

După trei zile, nemulțumit de calitatea lucrării, proprietarul i-a cerut meșterului să oprească totul și să plece de la el din curte.

„A doua zi, în jurul orelor 10:00-11:00 persoana vătămată s-a prezentat la locuinţa inculpatului pentru a-şi lua sculele şi a restitui parte din arvună. A pătruns în curtea inculpatului, pe poarta descuiată şi a purtat cu inculpatul o discuţie care a degenerat, ajungându-se ca inculpatul să exercite violenţe fizice asupra persoanei vătămate, respectiv să o lovească în zona capului, respectiv la buza superioară şi în regiunea nazală”, se arată în rechizitoriu.

Publicitate

În urma agresiunii, meseriașul a obținut un certificate medico-legal care arătat că a avut nevoie de 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Trimis în judecată pentru loviri și alte violențe, proprietarul acuzat că l-a bătut pe meseriaș nu a recunoscut fapta, spunând că nu a lovit victima, neavând niciun motiv să facă asta din moment ce și-a recuperate banii plătiți. Avocatul proprietarului a arătat în apărarea sa că bărbatul „a fost bucuros că a scăpat de partea vătămată, de nepriceputul meseriaş”.

„Persoana vătămată însă avea motive întemeiate să-l acuze pe inculpat şi să creeze condiţiile unei răzbunări, creându-şi leziuni, întrucât a pierdut o sumă de bani pentru nefinalizarea lucrării contractată cu inculpatul”, a mai arătat apărarea proprietarului.

În primă instanță, proprietarul acuzat că l-a agresat pe meseriaș a fost condamnat la o amendă penală de 1.800 de lei și plata unor daune morale de 3.000 de lei (meseriașul a cerut daune morale de 15.000 de lei).

Sentința instanței de fond a fost menținută de Curtea de Apel Brașov, care a arătat că „exercitarea actelor de violenţă de către inculpat împotriva persoanei vătămate au fost dovedite, neputându-se dispune o soluţie de achitare”.

În privința daunelor morale de 3.000 de lei, judecătorii au arătat că „nu se impune nici înlăturarea obligaţiei inculpatului de a achita părţii civile suma de 3.000 de lei cu titlu de daune morale, nici reducerea cuantumului stabilit prin hotărârea atacată”.

„În acest sens se reţine că sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale, există o faptă ilicită – agresarea persoanei vătămate, un prejudiciu – leziunile suferite de victimă, descrise prin actul medical depus la dosar, există o legătură de cauzalitate între fapta ilicită şi prejudiciu – leziunile fiind cauzate de violenţele exercitate de inculpat, iar acesta a comis fapta în forma de vinovăţie a intenţiei”, se arată în sentința Curții de Apel Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes