Connect with us
Publicitate

Sport

Un braşovean, convocat la naţionala României pentru Cupa Mondială de Minifotbal. Dragoş Nitu, primul jucător din Liga Pro Brașov prezent la un turneu final

Publicat

pe

După convocarea la turneul de pregatire susținut de echipa națională a României la Bistrița, Dragos Niţu, jucătorul echipei ACS Reggio Liriada a fost inclus pe lista celor 15 jucători de minifotbal care vor reprezenta România la WMF World Cup 2023.

Campionatul de minifotbal Liga Pro Brașov înregistrează o premieră, Dragoș Nitu fiind primul jucător din cadrul competiției care vă fi prezent la un turneu final al echipei naționale de minifotbal a României.

Publicitate

Performanțele obținute cu echipa de club nu au trecut neobservate, iar inevitabilul s-a produs. Nu degeaba Dragoș a fost votat constant ca fiind cel mai bun portar al campionatului de către „adversarii din campionat”, dar și de organizatorii turneelor unde acesta a participat cu echipa de club.

„Este o onoare pentru mine să îmbrac tricoul Echipei naționale de minifotbal a României, mai ales fiind vorba de un Turneu final de campionat Mondial. Am început minifotbalul la fel ca majoritatea dintre noi, în curtea scolii, jucând cu prietenii. Nici prin gând nu-mi trecea că voi ajunge să reprezint România la cel mai înalt nivel, Echipa Națională. Îmi doresc enorm să ajut echipa în atingerea obiectivului și să nu-i dezamăgesc pe cei care mi-au acordat încrederea.

Vreau să mulțumesc familiei, în mod special mamei mele care m-a susținut necondiționat. De asemenea doresc să mulțumesc echipei mele de club, colegilor de echipa și nu în ultimul rând tuturor prietenilor care m-au încurajat și mi-au dat încredere. Hai Romania!”, a declarat  Dragos Niţu, potrivit ligapro.ro.

Publicitate

Echipa națională a României, de 6 ori campioană a Europei (2010-2015), vicecampioană la ultimele două ediții (2018 și 2022) și medaliată cu bronz la ultima ediție de Campionat Mondial (Australia 2019) participă, în perioada 26 octombrie – 4 noiembrie, la WMF World Cup, competiție supremă la nivel mondial, găzduită în acest an de Emiratele Arabe Unite, în spectaculoasa locație, Ras al Khaimah.

Campionatul Mondial de Minifotbal adună la start 32 de echipe, iar România face parte din grupa D, alături de SUA, Spania și Bahrain. Din cele trei ediții care au avut loc până în prezent, „tricolorii” noștri au obținut de două ori bronzul: în 2015 în SUA și în 2019 în Australia și o dată s-au oprit în optimi, în 2017 în Tunisia. Astfel, România caută acum singurul titlu major care-i lipsește din palmares, deoarece la nivel european, ai noștri sunt cei mai decorați jucători din istoria competiției care a debutat în 2010.

După cele două stagii de pregătire din acest an, desfășurate la Galanta, în Slovacia, în luna mai, respectiv Bistrița, la finele lunii septembrie, precum și după turneele naționale și internaționale de club din acest an, antrenorul Virgil Bejenaru s-a decis asupra lotului final de 15 jucători care vor face deplasare în Emirate. Din acest lot lipsește, din păcate, Alexandru Bourceanu, fostul jucător cunoscut al celor de la Steaua București accidentându-se la braț în cel de-al doilea joc amical cu Bulgaria de la Bistrița și fiind nevoit să ia o pauză de minim 7 săptămâni din activitate.

Lot România la WMF World Cup 2023

Portari:

Publicitate
 1. Ionuț Neacșa – 34 ani(Nova Vita Târgu Mureș)
 2. Dragoș Nițu – 28 ani(Reggio Liriada Brașov)
 3. Laszlo Klein – 47 ani(Nova Vita Târgu Mureș)

Jucători:

 1. Vasile Pop – 32 ani(Sam Vig CCM Bistrița)
 2. Mircea Popa – 35 ani (Juventus Sibiu)
 3. Andrei Balea – 30 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
 4. Mircea Ungur – 34 ani (Nova Vita Târgu Mureș)
 5. Andrei Nemițanu – 30 ani (Glissando Timișoara)
 6. Vlad Mocanu – 24 ani (Premier Iași)
 7. Bogdan Covaci – 34 ani (Sam Vig CCM Bistrița)
 8. Andrei Ferik – 25 ani (Bad Boys Oradea)
 9. Saron Chirică – 30 ani (Old Boys București)
 10. Marius Balogh – 23 ani (Bad Boys Oradea)
 11. Andrei Șumălan – 29 ani (Bad Boys Oradea)
 12. Gabriel Dumitrașcu – 23 ani (Chedra TAX Ploiești)

Staff:

 1. Virgil Bejenaru – antrenor
 2. Laszlo Klein – antrenor secund
 3. Dan Ștefan Cojocaru – manager
 4. Cristian Lupu – director tehnic

Pe lângă jucători consacrați deja la lot, precum: Popa (multiplu campion european), Ungur, Klein și Balea (toți 3 medaliați cu bronz la Mondial – 2019 și vicecampioni europeni – 2022), Nemițanu (dublu vicecampion european – 2018 și 2022), Neacșa, Ferik și Balogh (toți 3 vicecampioni europeni în 2022), Chirică (vicecampion european în 2018), lotul cuprinde și nume debutante la un turneu final pentru echipa națională: Nițu, Pop, Mocanu, Covaci, Șumălan și Dumitrașcu.

Antrenorul Virgil Bejenaru a condus echipa noastră deja la World Cup din urmă cu 4 ani, acolo unde România a obținut bronzul competiției, fiind cea mai bine clasată națională europeană, dar și la EMF EURO de anul trecut, din Slovacia, acolo unde România a obținut medaliile de argint.

Programul meciurilor României în grupa D la WMF World Cup 2023

 România –  Bahrain

Publicitate
 • Joi, 26 octombrie, ora 18:45 (ora noastră)

 România –  Spania

 • Sâmbătă, 28 octombrie, ora 16:15

 România –  SUA

 • Luni, 30 octombrie, ora 21:15

Toate jocurile echipei noastre naționale de la WMF World Cup vor fi transmise în direct de postul național de televiziune Digisport.

Deținătoarea trofeului este echipa națională a Mexicului, care a învins România în semifinale, după prelungiri (2-1) la turneul din urmă cu 4 ani din Australia și care s-a impus apoi clar, 4-0, în finala cu Brazilia.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes