Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un braşovean a încercat să facă bani şantajând pe o reţea de socializare, dar a sfârşit arestat

Publicat

pe

Publicitate

Ziarul Argeşul notează astăzi că „judiciarişti ai Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au finalizat cercetările într-un dosar penal deschis pentru infracţiunea de şantaj şi au reţinut un bărbat de 41 de ani, din comuna Şercaia, judeţul Braşov”.

În cauză este vorba despre Mihai Ioan C., iar din verificări s-a stabilit că, în cursul lunii iunie, acesta ar fi creat un cont fals pe o reţea de socializare din care rezulta că ar fi… femeie. Utilizând acest cont, individul a obţinut fotografii în ipostaze compromiţătoare de la mai mulţi bărbaţi cu vârste între 30 şi 69 de ani pe care ulterior i-ar fi constrâns să trimită sume bani ameninţându-i cu divulgarea imaginilor şi, atribuindu-şi calităţi oficiale, cu întocmirea unor dosare penale. Astfel, de la un bărbat din Cuca a obţinut prin transfer bancar suma de 2.000 de lei.

„Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 3 august, poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Braşov la locuinţa celui în cauză. Totodată, cercetările au fost extinse şi cu privire la persoana care a ridicat suma de bani în urma transferului bancar, un bărbat de 34 de ani, din municipiul Făgăraş, judeţul Braşov, care va fi cercetat în stare de libertate în calitate de complice la comiterea infracţiunii de şantaj”, mai notează ziarulargesul.ro.

După administrarea probatoriului, şantajistul a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei argeşene. Ulterior, acesta a fost prezentat de către procurori instanţei şi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ieri, dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de trimitere în judecată.

Publicitate

sursa: ziarulargesul.ro

foto: ziarulargesul.ro

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes