Connect with us
Publicitate

Social

Un brașovean a devenit director Coca Cola peste 25 țări din Eurasia şi Orientul Mijlociu. El va coordona divizia digital ventures în țările care cuprind 700 de milioane de consumatori

Publicitate

Publicat

pe

Executivul brașovean Adrian Cernăuţan (43 de ani) se mută din Azerbaidjan în Emiratele Arabe Unite (Dubai) unde preia funcţia de digital ventures director pentru Eurasia şi Orientul Mijlociu în cadrul The Coca-Cola Company. Zona de care se ocupă cuprinde 25 de ţări cu 700 de milioane de oameni, conform ZF.ro.

Publicitate

Din noua funcţie el va trebui să dezvolte modele de business axate pe zona digitală pentru a duce la dezvoltarea afacerii, conform unei descrieri disponibile pe platforma de socializare de business Linkedin.

Anterior acestei numiri, Cernăuţan a condus, din poziţia de general manager, timp de trei ani, businessul The Coca-Cola Company din zona Caucaz, ce cuprinde trei ţări – Azerbaidjan, Armenia şi Georgia. Pentru el aceasta este cea de-a patra mutare ca expat, după Ungaria, Austria şi Azerbaidjan, pe toate aceste pieţe el având funcţia de general manager.

Executivul a plecat din România în 2012, după trei ani în care a fost director comercial şi country manager la The Coca-Cola Company pentru România şi Republica Moldova. Anterior, el a lucrat şapte ani pentru producătorul de dulciuri Kraft Foods (din care s-a desprins ulterior Mondelez).

Publicitate

Adrian Cernăuţan este absolvent al Universităţii Transilvania din Braşov.

În general, sistemul Coca-Cola este format dintr-un îmbuteliator şi distribuitor (aşa cum este de exemplu în România Coca-Cola HBC unde The Coca-Cola Company este unul dintre acţionari) şi o filială a The Coca-Cola Company care este proprietarul mărcilor înregistrate (aşa cum este pe plan local Coca-Cola România). Aceasta din urmă se ocupă de portofoliul de produse şi de activităţile de marketing. The Coca-Cola Company are în portofoliu produse precum Coca-Cola, Sprite, Fanta, Bonaqua, Burn, FuseTea, Cappy şi alte branduri locale.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes