Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bătrân vigilent a sesizat Poliţia şi a cerut „filaj” când a observat că doi escroci vor să îl înşele. Şi aşa indivizii au reuşit să îi fure aproape 7.000 de lei

Publicat

pe

Un octogenar din Prahova a reușit să dea în vileag escrocheriile unor șarlatani vechi în branșă, doar cu un simplu telefon la 112 și multă stăpânire de sine.

Bărbatul a fost abordat pe o stradă din orașul Vălenii de Munte de un individ care avea la vânzare câteva oale, un televizor și un aspirator pe care cerea o sumă mică de bani, mult sub valoarea produselor, transmite adevarul.ro.

„Încântat” de ofertă, bătrânul a spus comercianților ambulanți că este gata să bată pala cu ei, doar că trebuie să-l însoțească acasă pentru că acolo are cei 200 de lei pentru a cumpăra marfa.

În drum spre casă, bătrânul a prins un moment când însoțitorii lui ne erau atenți și a sunat la 112 unde a cerut ajutor din partea poliției, anunțând că a „mirosit” o escrocherie.

Publicitate

„Din discuția cu apelantul a reieșit faptul că cei doi urmează să se deplaseze la domiciliul bătrânului pentru a achita contravaloarea bunurilor. În baza sesizării, polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, împreună cu polițiștii orașului Vălenii de Munte au desfășurat activități de supraveghere a traseului celor doi, precum și a locuinței apelantului, observând momentul plecării persoanei bănuite din locuința bătrânului, ulterior aceasta fiind oprită în trafic, pentru control”, se arată într-un comunicat al Poliției Prahova.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, din județul Arad, un individ cu antecedente penale, condamnat în trecut pentru fapte similare. Cu ocazia efectuării controlului autoturismului, au fost găsite mai multe bunuri, pe care bărbatul le oferea spre vânzare, precum şi sumele de 7.208 lei și 400 de euro.

Din cercetări, s-a stabilit faptul că din banii găsiți în autoturismul bărbatului,  suma de 6.800 de lei ar fi fost sustrasă din casa bătrânului, mai exact dintr-un sertar, într-un moment de neatenție al acestuia, potrivit sursei citate.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, față de bărbat, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând  să fie prezentat unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Slănic, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes