Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bătrân de 92 de ani, din Braşov, a rămas fără 13.000 de lei, după ce un puşcăriaş l-a păcălit prin „metoda accidentul”

Publicat

pe

Publicitate

Un bărbat de 41 de ani, aflat în penitenciar, ajutat de un adolescent de 17 ani și de o tânără de 16 ani, a reuşit să înşele cu zeci de mii de lei şi bijuterii mai multe persoane, folosind metoda „Accidentul”.

„La data de 11 mai 2024, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secţia 14 Poliţie au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în Bucureşti și au fost efectuate verificări în incinta unui penitenciar, într-un dosar penal privind săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune.

În fapt, în perioada 02 mai a.c. – prezent, un bărbat, aflat în executarea unor măsuri privative de libertate, încarcerat într-un penitenciar, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic la o unitate spitalicească, ar fi invocat anumite evenimente rutiere, accidente suferite de diferite persoane apropiate. Probatoriul administrat a relevat faptul că acesta ar fi contactat persoanele vătămate cu o vârstă înaintată și le-ar fi indus în eroare, determinându-le să remită sume de bani”, anunță Poliția Capitalei.

Din cercetări, s-a stabilit că banii ar fi fost ridicați de doi bărbaţi și o femeie, în Bucureşti şi în judeţul Braşov.

„În urma controlului efectuat în incinta penitenciarului, a fost identificat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, bănuit de comiterea infracţiunilor. Totodată au fost identificate obiecte cu valoare probatorie, printre care trei telefoane mobile şi mai multe cartele telefonice”, se menționează în comunicat.

Publicitate

Polițiștii arată că pe 03 mai 2024, în jurul orei 23.00, cu ajutorul unui tânăr, în vârstă de 17 ani şi a unei tinere, în vârstă de 16 ani, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic în cadrul unui spital, ar fi invocat persoanei vătămate, în vârstă de 86 de ani, că fiul său ar fi suferit un accident rutier determinând-o astfel să remită suma de 8.200 de lei şi aproximativ 10 grame de aur tânărului de 17 ani, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia din Sectorul 4.

De asemenea, pe 08 mai 2024, în jurul orei 17.00, cu ajutorul unui tânăr, în vârstă de 17 ani şi a unei tinere, în vârstă de 16 ani, prin prezentarea unor pretexte nereale și recomandându-se a fi medic la o unitate spitalicească, ar fi invocat faptul că fiica sa ar fi fost victima unui accident rutier, determinând astfel persoana vătămată, în vârstă de 77 de ani, să remită suma de 8.000 de lei tânărului de 17 ani, care s-ar fi prezentat la domiciliul acesteia din Sectorul 5.

Pe 11 mai 2024, cu ajutorul unui bărbat, în vârstă de 24 de ani, folosind acelaşi mod infracţional de operare, ar fi determinat o altă persoană vătămată, în vârstă de 92 de ani, din judeţul Braşov, să remită suma de peste 13.000 de lei.

Totodată, la data de 11 mai 2024, în jurul orei 14.00, cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov – Serviciul de Investigaţii Criminale, tânărul de 24 de ani a fost prins în flagrant, imediat după ce ar fi ridicat suma de peste 13.000 de lei de la persoana vătămată, în municipiul Braşov.

„În vederea administrării materialului probator, la data de 11 mai 2024, a fost pus în aplicare şi un mandat de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti, fiind depistate şi identificate celelalte două persoane, tânărul de 17 ani şi tânăra de 16 ani. Totodată, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. În baza mandatelor de aducere puse în aplicare, cele trei persoane, tânărul de 17 ani, tânăra de 16 ani şi bărbatul de 24 de ani, au fost conduse la audieri. Față de acestea a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la înșelăciune”, precizează Poliția Capitalei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes