Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat s-a urcat băut pe o trotinetă electrică și a provocat un accident pe o stradă din Brașov. Individul a ajuns la spital

Publicat

pe

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Biroul Rutier efectuează cercetări după ce un bărbat, care conducea o trotinetă electrică sub influența alcoolului, s-a accidentat și a ajuns la spital.

La data de 6 iulie, în jurul orei 19.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Olteț, din municipiul Brașov, a avut loc un accident rutier, în urma căruia un bărbat, de 33 de ani, s-a accidentat în timp ce se deplasa pe o trotinetă electrică.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică și prezenta tulburări de echilibru, acesta a fost testat din punct de vedere al prezentei în organism a alcoolului, rezultatul indicând valoarea de 0,85 mg/l alcool în aerul expirat.

Față de cele stabilite, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, în care cercetările se desfășoară sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea acestora.

Publicitate

Poliția Rutieră Brașov reamintește conducătorilor de trotinete electrice câteva reguli care conferă siguranță tuturor participanților la trafic:

  • este interzisă conducerea trotinetei electrice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • pentru a conduce o trotinetă electrică pe un drum public, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani;
  • conducătorilor de trotinetă electrică le este interzis să circule fără a purta casca de protecție, dacă vârsta acestora este sub 16 ani.
  • circulația pe trotineta electrică se face cu o singură persoană, fiind interzisă deplasarea mai multor participanți pe trotinetă;
  • traversarea străzii la trecerea pentru pietoni se efectuează obligatoriu pe lângă trotineta electrică;
  • este interzisă deplasarea trotinetei electrice pe trotuar, fiind exceptată situația în care este amenajată o pistă specială pentru biciclete;
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes