Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat din Făgăraş protestează în faţa Poliţiei şi Judecătoriei Sibiu. Omul a fost operat greşit la o clinică privată din oraş. A fost nevoit să facă alte două operaţii la Spitalul Militar Braşov pentru a remedia problemele apărute

Publicat

pe

Sursa foto: Ora de Sibiu

Nicolae Grancea din Făgăraş protestează în această săptămână, zilnic, în faţa sediilor Poliţiei, Procuraturii şi Judecătoriei, nemulţumit că nu i se face dreptate de câţiva ani de zile. Bărbatul susţine că a făcut plângere penală împotriva Clinicii Polisano din Sibiu, unde spune că a fost operat greşit, de două ori, în urmă cu şase ani de zile, de chirurgul Aurel Coman. Mai mult, Nicolae Grancea a declarat că a trebuit să se opereze de alte două ori, la Spitalul Militar din Braşov, după ce nu au reuşit operaţiile de la Polisano din Sibiu. Iniţial, bărbatul s-a operat de hernie la burtă, însă acasă a văzut că medicul i-ar fi afectat un testicul, transmite Ora de Sibiu. 

Publicitate

A venit de la Făgăraş la Polisano în 2017 ca să se opereze de hernie la burtă

Nicolae Grancea povesteşte cum a venit în martie 2017 să se opereze la Polisano, de hernie înghinală stângă, la medicul Aurel Coman. După prima operaţie, Grancea spune că a avut dureri foarte mari, însă i s-ar fi zis de personalul medical din Polisano, că este ceva normal.

“Am fost operat în 2017 pe la Spitalul Polisano, pentru hernie inghinală stângă, superficială, indirectă și două chisturi. Am mers la operaţie la doctorul Coman. (…) Pe 3 martie 2017 m-am prezentat la Clinica Polisano, s-a intervenit chirurgical. Atunci am observat în sala de operație că nu s-a format o echipă medicală între urolog și medicul Coman, chirurg generalist. (…) Ajungând în salon după perioada de revenire din anestezie, comparând cu alte situații de genul operațiilor mele, eu prezentam dureri atroce, dureri mari care la mișcarea abdomenului îmi creau o transpirație abundentă pe tot corpul”, relatează Nicolae Grancea.

Publicitate

Bărbatul a declarat că nu l-a consultat medicul care l-a operat, după intervenţia chirurgicală, ci ar fi venit o asistentă care i-a transmis că “sunt normale acele dureri.”

Două operaţii şi un an de tratament la Sibiu şi s-ar fi ales cu probleme cu un testicul

Omul mai acuză personalul medical din Polisano, că nu l-au pansat la externarea după prima operaţie.

“M-au externat după cinci zile. Nu m-au pansat la plecare, că dacă făceau actul acesta obligatoriu la plecare, vedeau o recidivă ce a rămas în urma unei deficienţe operatorii. Domnul doctor Coman a ales o soluţie neadecvată pentru eliminarea chisturilor (…) M-a operat în partea de sus, la abdomen, unde urma să pună plasă, mi-a ridicat, traumatizându-mi testiculul deasupra abdomenului, nu a tăiat pielea scrotului, cum era normal, a făcut operaţia de hernie înghinală şi a uitat testiculul sub plasa respectivă, fapt pe care l-am identificat acasă, o gâlmă cu astept inflamatoriu, roşu, maroniu”, spune Nicolae Grancea.

După două săptămâni, timp în care spune că a avut dureri şi şi-a dat seama că nu mai are decât un testicul, Nicolae Grancea a fost operat a doua oară, tot la Polisano.  Grancea susţine că atunci când l-a consultat după operaţie, medicul Coman “s-ar fi făcut alb ca varul”.

Publicitate

La o lună de zile după a doua operaţie, Grancea susţine că a avut dureri şi testiculul afectat “nu era în regulă”.

Nicolae Grancea pretinde că timp de un an de zile, după cele două operaţii, el ar fi ţinut legătura cu medicii de la Polisano Sibiu, “care i-ar fi ascuns un an de zile aceste probleme”.

La un an după operaţii, a cerut să beneficieze gratis de tratament, dar susţine că a fost înjurat de cel care l-a operat

“În 2018 am ajuns la conducere, domnul director Celestin mi-a spus să fac o cerere prin care să solicit repararea gratuită a problemelor rămase post-operatorii după intervențiile chirurgicale de la Clinica Polisano. Am mers cu această recomandare scrisă pe hârtie la doctorul Meşteru care, după ce m-a consultat, văzând că sunt ceva probleme, l-au chemat pe doctorul Coman de faţă. (…) Atunci domnul doctor Coman m-a înjurat, (…) mi-a zis că m-am dus la conducerea Polisano, să mă duc dracului să mă opereze ei”,  a povestit Nicolae Grancea.

După Polisano s-a operat de două ori la Spitalul Militar din Braşov

Nicolae Grancea  recunoaşte că le-a spus celor din Polisano, că nu mai are curajul să apeleze la serviciile lor medicale, aşa că s-a dus la Spitalul Militar din Braşov, unde a făcut două operaţii: “una pentru repararea herniei femurale cu procedură laparoscop, (…) mi-a reuşit hernia femurală, după care (…) la a doua operație, la Militar au găsit, au identificat în zona plasei, plasă îngrămădită în jurul canalului. femural, care mi-a atrofiat circulația sanguină arterială”.

Publicitate

Nicolae Grancea susţine că, după prima operaţie din Polisano, din 2017, şi astăzi are dureri şi problemele lui de sănătate s-au înmulţit. Aşa că, omul susţine că a făcut o plângere penală împotriva Polisano din 2019, dar că nu i s-a făcut dreptate până acum.

Ora de Sibiu a solicitat un punct de vedere Medlife, privind acuzele aduse chirurgului Aurel Coman de la Clinica Polisano din Sibiu, însă până la publicarea ştirii nu am primit niciun răspuns.

Medlife transmite public că îi pare rău că fostul pacient al Polisano, făgărăşeanul Nicolae Grancea este în situaţia în care afirmă că este bolnav din cauza operaţiilor de hernie la burtă, în urma cărora ar avea probleme cu un testicul şi cu circulaţia. Deocamdată bărbatul se judecă cu Polisano Medlife, în timp ce clinica dă asigurări că a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele necesare. Nicolae Grancea acuză clinica şi pe chirurgul Aurel Coman, că au greşit în timpul celor două operaţii ale sale, motiv pentru care fostul pacient protestează în această săptămână la Sibiu. 

“Ca urmare a solicitării dumneavoastră cu privire la exprimarea unui punct de vedere al societății noastre referitor la protestul domnului Grancea Nicolae, precizăm următoarele: În primul rând, ne pare rău pentru situația cu care se confruntă domnul Grancea Nicoale, înțelegem și respectăm opinia, precum și dreptul pacientului de a se adresa tuturor instituțiilor competente să analizeze acest caz”, a precizat pentru Ora de Sibiu, Alina Dobra, Brand Communications Manager Medlife.

Reprezentanţii Medlife precizează că au colaborat din primul moment cu toate autorităţile implicate în anchetă şi au pus la dispoziţie toate documentele.

Publicitate

“Încă din primul moment am colaborat îndeaproape cu autoritățile implicate, punând la dispoziție toate documentele și informațiile necesare pentru analizarea dosarului aflat pe rol. În prezent, procesul este încă în desfășurare, motiv pentru care ne aflăm în imposibilitatea obiectivă de a vă oferi informații suplimentare. Rămânem în continuare la dispoziția tuturor organelor abilitate, contribuind cu tot ce ține de noi la clarificarea și soluționarea acestui caz”, a mai declarat Alina Dobra, Brand Communications Manager Medlife.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes