Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat din Covasna a fost atacat de urs. Autoritățile cred că este același animal care a mai rănit o persoană în urmă cu o lună și jumătate

Publicat

pe

sursa foto: covasnamedia.ro

Prin clipe de coșmar a trecut un cioban din localitatea Belin, județul Covasna. Seara trecută, în jurul orei 20.00, bărbatul de 60 de ani a fost surprins și atacat de un urs la o stână de la marginea comunei. După ce a reușit să scape din ghearele animalului sălbatic, victima a reușit să dea alarma la 112, anunță covasnamedia.ro.

Publicitate

În scurt timp la fața locului s-au deplasat cadre medicale de la ambulanță, polițiști, dar și jandarmi care au asigurat zona în care s-a petrecut atacul.

„În urma apelului prin S.N.U.A.U. 112, s-a deplasat în zona indicată un echipaj de jandarmi. La sosirea echipajului, victima se afla deja în ambulanță, primind îngrijiri medicale. Echipajul de jandarmi nu a intervenit efectiv, ci a acționat doar ca sprijin, asigurând perimetrul și patrulând preventiv în zonă. Nu putem ști dacă este vorba despre același urs. Dar în ultima perioadă, în această zonă, am mai avut intervenții de alungare a urșilor ca urmare a apelurilor primite prin numărul de urgență 112”, a declarat Cristina Chirvase, purtătorul de cuvânt al IJJ Covasna, citată de aceeași sursă.

Autoritățile locale, în schimb, au altă variantă. Viceprimarul comunei Belin spune că același urs a mai făcut victime și în trecut.

Publicitate

„Chiar acum s-a adunat comisia pentru acest caz. Este același urs care a mai atacat și acum o lună și jumătate, două luni, în același loc. A atacat un cioban, l-a atacat la cap. Sperăm să nu fie ceva grav, dar a pierdut mult sânge omul. E aproape de comună, la 200-250 de metri locul atacului. Vom face din nou alungări, tranchilizare, doar în ultimul moment mergem pe varianta de împușcare”, a spus, Ferencz Zoltán, viceprimarul comunei Belin.

După atacul precedent, ursul a fost alungat din zonă, însă se pare că s-a întors.

„Ultima dată l-am alungat și nu a mai venit, până ieri (n. red. duminică). Ieri a atacat la stâna respectivă și a luat vreo două oi. Am mers cu Jandarmeria, am făcut alungare, am stat acolo mai multe ore, dar a revenit astăzi, când a atacat ciobanul”, a explicat viceprimarul.

După ce a fost stabilizat, bărbatul atacat de urs a fost transportat, de urgență, la la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sfântu Gheorghe.

„Este vorba de un bărbat în jurul vârstei de 60 de ani. Are răni la spate și la membrele superioare, la brațe și o rană în zona capului. A fost transportat de către echipajul nostru cu medic la UPU Sfântu Gheorghe”, a declarat directorul Serviciului Județean de Ambulanță Covasna, Cristian Cimpoi.

Publicitate

După aceste atacuri, autoritățile locale ar putea cere derogare de la ministerul Mediului pentru a împușca ursul. De altfel, Academia Româna a aprobat cote de vânătoare pentru 220 de exemplare care trăiesc în pădurile din țara noastră. Este vorba despre 140 de de exemplare pentru cota de prevenție și 80 de exemplare pentru cota de intervenție.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes