Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat din Brașov a intrat la mall cu un certificat fals. Acum riscă o amendă serioasă sau chiar închisoarea

Publicat

pe

Polițiștii din Brașov au descoperit un caz nou de fals privind identitatea. Duminică, în jurul orei 16.30, agenții de la Secția 1 au făcut un control la un centru comercial din Brașov și au verificat certificatele verzi ale clienților. La un moment dat polițiștii au vrut să scaneze documentul de vaccinare al unui bărbat, iar când i-au cerut și buletinul și-au dat seama că certificatul aparținea altei persoane și era folosit fără drept.

Publicitate

Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru fals privind identitatea, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Pedepsele pentru cei care sunt prinși cu certificate false sau care oferă documentele de vaccinare altor persoane sunt drastice:

  • Prezentarea sub o identitate falsă ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau transmisă unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea prin folosirea frauduloasă a unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile sau a unui astfel de act falsificat, pentru a induce sau a menţine în eroare un funcţionar public, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
  • Când prezentarea s-a făcut prin întrebuinţarea identităţii reale a unei persoane, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
  • Încredinţarea unui act ce serveşte la identificare, legitimare ori la dovedirea stării civile spre a fi folosit fără drept se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes