Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat din Brașov a fost arestat pentru șantaj. Individul a cerut jumătate din cei 400.000 de lei câștigați de o persoană la un cazinou din oraș

Publicat

pe

Dorința de a face bani cu orice preț l-a trimis în spatele gratiilor pe un bărbat de 36 de ani, din Brașov. În urmă cu câteva zile, individul a aflat că un client al unui cazinou din oraș a câștigat o sumă mare de bani, în urma unei tombole organizate acolo. Cu 400.000 de lei s-a ales fericitul câștigător, dar nu s-a putut bucura prea mult de ei.

Bărbatul de 36 de ani a pus la cale un plan pentru a pune mâna pe o parte din bani. Pe 5 și 6 martie, individul a trimis câștigătorului două SMS-uri prin care a încercat să îl convingă să îi dea jumătate din câștig, adică 200.000 de lei. În aceste mesaje, individul a amenințat cu acte de violență asupra sa și a familiei, dar a spus că va incendia și barul soției celui care a câștigat banii de la cazinou.

Victima a sesizat poliția, anchetatorii au intrat pe fir, iar în scurt timp individul de 36 de ani a fost identificat și reținut. Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov, iar suspectul este cercetat pentru șantaj. El a ajuns în fața instanței cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații de la Judecătoria Brașov au admis cererea procurorilor.

Iată soluția, pe scurt:

Publicitate

„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov în dosarul penal nr. 2641/P/2023 şi în consecinţă: În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.proc.pen. şi art. 202 alin. 1 şi 3 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului D.V.A. cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin. (1) şi (3) C.proc.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) şi art. 41 alin. (1) C.proc.pen., pentru o perioadă de 30 zile începând cu data de 07.03.2023 şi până la data 05.04.2023 inclusiv. În baza art. 230 C.proc.pen., dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”.

Principalul suspect, în acest dosar, figurează cu antecedente penale. El a mai fost condamnat, în trecut, tot pentru infracțiunea de șantaj. Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Brașov, sub supravegherea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes