Connect with us
Publicitate

Social

Un bărbat din Brașov a acuzat un cetățean arab din Austria că este membru ISIS. A fost arestat la domiciliu și este cercetat pentru defăimare

Publicat

pe

Publicitate

Câteva cuvinte spuse la nervi l-au trimis în arest pe un bărbat de 66 de ani din Brașov. Nicolas Horia D.C. este acuzat că pe data de 25 noiembrie 2016 ar fi acuzat pe nedrept un cetățean de origine arabă, care locuia în Innsbruck, Austria, că ar fi terorist și membru al organizației Stat Islamic, anunță jurnaliștii de la ziare.com. Practic, individul ar fi trimis un email Ministerului de Interne din Austria prin care a susținut că cetățeanul arab ar face parte din organizația teroristă ISIS.

Brașoveanul a fost dat în judecată, iar autoritățile austriece au emis pe numele lui un mandat european pentru infracțiunea de defăimare. Pentru că acest document nu a fost pus în executare de justiția din România, în luna noiembrie a anului trecut, Tribunalul Innsbruck a emis un nou mandat pe numele său pentru aceeași infracțiune care este pedepsită cu închisoare de la unul la trei ani sau cu amendă.

Pe 11 noiembrie Curtea de Apel Brașov a hotărât că bărbatul poate fi predat autorităților din Austria, dar până atunci va trebui să rămână în arest la domiciliul său din Brașov. Cum hotărârea nu este definitivă, urmează ca magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție să dea un verdict final.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes