Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat de 60 de ani din Cața a fost atacat de o ursoaică cu doi pui. Victima a ajuns la spital în stare gravă

Publicat

pe

Prin momente de coșmar a trecut un bărbat de 60 de ani din comuna brașoveană Cața. Omul ieșise până la marginea satului să vadă cât de mare este apa din pârâul care curge prin zonă pentru că voia să meargă la pescuit. Bărbatul se afla lângă un lan de porumb când, din senin, ursoaica s-a năpustit asupra lui.

Publicitate

Victima a fost rănită destul de grav pe brațe și în zona coapselor. Cu ultimele puteri, bărbatul atacat a mers acasă și a cerut ajutorul rudelor. Inițial, el a fost dus la spitalul din Rupea, dar din cauza rănilor severe medicii au decis să îl transfere la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Brașov.

Localnicii din Cața spun că se tem pentru vieților lor mai ales că în această perioadă sunt nevoiți să muncească zilnic în lanurile de porumb.

„A fost ursul și în gară, l-a lovit trenul. E vorba de două săptămâni”, a spus un localnic pentru TVR.

Publicitate

Primarul a verificat camerele de supraveghere și a anunțat celula specializată în astfel de situații.

„Noi avem un protocol cu asociațiile de vânătoare cu medicul veterinar. De îndată au ieșit în teren și au urmat protocolul de a îndepărta ursoaica cu puii, din zona de intravilan”, a declarat Liviu Voicilă, primarul comunei Cața, pentru aceeași sursă.

Lipsa hranei, seceta, înmulțirea excesivă a urșilor determină animalele să plece din habitatul lor şi să caute mâncarea în zone locuite de oameni.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes