Connect with us
Publicitate

Fapt divers

Un bărbat cere despăgubiri de un milion de euro de la Primăria Făgăraş. Omul a fost expropriat şi este nemulţumit de suma primită

Publicat

pe

În anul 2018, municipiul Făgăraș a expropriat mai multe imobile pentru a accesa fonduri europene în vederea transformării radicale a centrului oraşului. Acest lucru nu ar fi fost posibil dacă suprafeţele pe care urmează să se investească fonduri nerambursabile ar fi avut proprietari privaţi. Pe lista exproprierilor figurau o persoană juridică şi 9 persoane fizice. Unii dintre ei au dat de atunci în judecată Primăria Făgăraș, nemulțumiți de sumele primite, pierzând într-o primă instanță.

Publicitate

Unul dintre aceștia, Ioan Bujor, a făcut recurs, iar acum a cerut despăgubiri de peste 1 milion de euro. Pentru a se apăra, Primăria Făgăraș a inițiat un proiect de hotărâre, aprobat aseară de consilieri, prin care a angajat un avocat care să reprezinte interesele municipiului Făgăraș în calitate de intimat-pârât, în dosarul civil nr. 2532/62/2018, aflat pe rolul Curții de Apel Brașov, având ca obiect pretenții. Reclamanții Ioan Bujor și firma SC GIOCALUMA SRL solicită stabilirea unei despăgubiri juste pentru spațiile comerciale situate în zona Big. În 2018 Ioan Bujor fusese despăgubit cu suma de 250.000 de euro pentru acele spații, acesta nefiind mulțumit de sumă, transmite salutfagaras.ro.

„Noi, pentru a accesa anumite fonduri europene  pe diferite proiecte de finanțare, trebuie să avem imobilele în proprietate. Am expropriat acele pasaje pietonale din centrul orașului, unde erau anumite societăți, pentru a le moderniza. Acest proiect este în curs de implementare, suntem în plin proces de achiziții, unele finalizate, altele în curs. În acel moment, prin Legea 255, am făcut acea expropriere. Domnul Ioan Bujor, persoană fizică și juridică, a primit suma undeva la 250.000 de euro, nu a fost mulțumit de acea sumă și a mers în instanță. A pierdut în primă fază și a făcut recurs și a cerut 1,1 milion de euro. Astăzi am venit în Consiliul Local cu un proiect de hotărâre să ne apărăm, ca din bugetul local să nu plătim suma de 1,1 milion de euro. Avocatul costă 15.000 de lei cu recuperarea cheltuielilor de judecată. A venit, a făcut circ, pe lângă faptul că sunt și unii consilieri care fac circ, a venit încă cineva să facă circ. Are anumite pretenții, redevența firmei lui către el, a încercat să justifice ceva pe ceva ce nu este real”, a spus primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes