Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat care a vândut cocaină la Braşov, pe lista Europol cu infractorii fugiţi din ţară. Are de ispăşit o pedeapsă de 9 ani de închisoare

Publicat

pe

Publicitate

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a vândut cocaină în Braşov, este pe lista un infractori a Europol. Bogdan Paiu a fost condamnat la 9 ani de închisoare, însă a fugit din ţară şi încă este căutat pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Bogdan Paiu este acuzat că în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020 a constituit o grupare infracțională organizată, specializată în săvârșirea de trafic de droguri de mare risc, respectiv cocaină, pe care le-a vândut în Brașov, fiind condamnat la 9 ani de închisoare. Și acesta a fugit din țară, transmite adevarul.ro.

Conform Europol, Bogdan Sorin Paiu este căutat din data de 27 septembrie 2022. Aceasta ceste data în care a fost anunţată dispariţia şi publicată de Europol.

UPDATE: Surse spun că acesta a fost prins în noapte de 20 spre 21 septembrie, în Germania şi urmează a fi extrădat în ţară. Cu toate acestea anunţul de căutare a infractorului este încă postat pe site-ul Europol. Mai mult, în anunţul postat de Europol scrie că acesta a fost publicat pe 27 septembrie, la câteva zile după ce a fost prins.

Publicitate

Pe lista celor mai căutați infractori de către Europol mai sunt patru români: Anamaria Radu-Stoica (proxenetism și trafic de persoane, condamnată la 10 ani de închisoare), Marius Bucureșteanu (tentativă de omor, condamnat la 8 ani de închisoare), Petrişor Lupu (crimă) și Ionel Teja (trafic de droguri, condamnat la 20 de ani de închisoare).

Cel mai periculos român de pe lista Europol este considerat Petrişor Lupu, un bărbat de 40 ani din Călărași. El a fost condamnat la 17 ani de închisoare pentru că a ucis un bărbat în noaptea de 11 iunie 2006, la o nuntă, împreună cu alţi membri ai clanului din care făcea parte. Petrișor Lupu a fugit din țară de mai mulți ani.

Pe 11 iunie 2006, o nuntă de spoitori din orașul Călărași s-au transformat într-un autentic război de stradă. Încăierarea clanurilor Zăbălaru şi Minerilor, la care au luat parte numeroase persoane, s-a soldat cu înjunghierea mortală a lui Constantin Petrică. Scandalul a izbucnit pe fondul unor conflicte mai vechi, referitoare la un dosar în care erau implicaţi 5 dintre cei 10 tineri care s-au bătut cu bâte şi au tras patru focuri de armă.

Conform anchetatorilor, cele două clanuri s-au încăierat din cauza unui proces pentru crimă aflat pe rolul Tribunalului Călăraşi şi în care nu se dăduse vreo sentinţă după patru ani. Astfel, în seara zilei de 11 iunie 2006, Ionuţ Ştefan Dobre, care se afla în cartierul 2 Moldoveni, în zona Rond, unde avea loc o nuntă de spoitori, a fost agresat de câteva persoane din clanul Minerilor. Dobre l-a chemat în ajutor pe Aurel Iulian Baloi, unchiul său, spunându-i că este bătut de spoitori. Aurelian Iulian Baloi a venit cu alţi prieteni şi, înarmaţi cu bâte şi arme albe, au stricat nunta spoitorilor. După ce petrecerea a fost spartă, spoitorii s-a adunat în cartierul Livadă şi au hotărât să nu se lase călcaţi în picioare de clanul lui Zăbălaru. Drept urmare, au mers în cartierul 2 Moldoveni pentru a-şi face dreptate.

La scurt timp şi-au făcut apariţia în zonă şi poliţiştii, spoitorii retrăgându-se în cartierul Livadă. Membrii clanului Zăbălaru s-au regrupat şi au mers în Livadă, hotărâţi să se răzbune. Aici îi aşteptau Minerii care după ce s-au încăierat, au reuşit să îi alunge de pe teritoriul lor. În final, Constantin Petrică, din clanul Minerilor, aflat în stare de ebrietate, s-a apropiat de clanul advers, dar a fost atacat şi a sfârşit prin a fi înjunghiat în repetate rânduri de mai multe persoane, printre care se afla și Petrișor Lupu. Victima a murit între şinele de cale ferată.

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes