Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un bărbat a oferit bani şi băutură alegătorilor dintr-o comună din Covasna pentru a alege un anumit candidat

Publicat

pe

IPJ Covasna face verificări în localitatea Barcani, unde a fost semnalat un incident electoral.

”Din verificările iniţiale ale poliţiştilor a rezultat faptul că un bărbat de 44 de ani, din comuna Barcani, ar fi oferit sume de bani şi băuturi alcoolice mai multor persoane din localitate, în calitate de alegători, pentru a-i determina să voteze un anumit candidat”, a transmis IPJ Covasna.

Sursa citată a precizat că  s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 386, alin.1 Cod Penal, respectiv ”oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

IPJ Covasna anunţă că, în cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic, au fost verificate peste 380 de persoane cu 330 de vehicule, fiind aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale.

”Aceste verificări în trafic vor continua pe parcursul zilei. Reamintim că pentru a veni în sprijinul alegătorilor care nu deţin documente de identitate valabile, structurile de evidenţă a persoanelor din întreaga ţară, au program cu publicul inclusiv astăzi. Până la această oră, în judeţul Covasna au fost deja eliberate acte de identitate pentru 45 de persoane”, au mai transmis oficialii Poliţiei Civasna.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes