Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Un bărbat a murit în timp ce schia pe o pârtie din Poiana Brașov

Redactia Brasov

Publicat

pe

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a murit astăzi pe pârtia Drumul Roşu, din Poiana Brașov. Bărbatului i s-a făcut rău, în acestă dimineaţă, chiar în timp de schia. Colegii lui au alertat Salvamontul. Ajunşi la faţa locului salvatorii l-au găsit inconştient, chiar dacă au încercat să îl resusciteze mai bine de o oră, bărbatul nu a răspuns manevrelor şi a fost declarat decedat.

Conform lui Cătălin Petrescu, salvamontist, tot timpul lângă barbat s-au aflat cel puţin patru salvatori, echipa a fost una mult mai mare, însă unii au fost nevoiţi să coboare după echipamente şi după medici, însă au venit alţi salvatori în loc.

Manevrele de resuscitare au fost continuate de echipajul medical SMURD adus la faţa locului, însă în zadar.

Publicitate

„In jurul orei 11, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost anuntat, cu privire la un turist, care a suferit o criza de epilepsie in timp ce schia pe partia Drumul Rosu. Echipa de prim raspuns ajunsa la locul solicitarii a gasit o persoana de 36 de ani, in stop cardio respirator, cu manevre de resuscitare in curs, facute de monitorii de schi. Salvamontistii au preluat cazul si au cerut sprijin medical avansat. Cativa turisti, medici, ne-au oferit sprijinul, pana cand echipajele SAJ si SMURD, medicalizate, au fost aduse la locul incidentului. S-au continuat manevre de resuscitare, neintrerupt, timp de peste o ora, din pacate fara rezultate.
Felicitari si multumiri tuturor celor implicati, in special monitorilor, pentru felul in care au reactionat si promptitudinea cu care au inceput manevrele de resuscitare, dar si pentru modul in care au balizat zona si pentru sprijinul neconditionat pe care ni l-au acordat.” a transmis biroul de presă Salvamont Brașov.

video
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea
Publicitate
Publicitate

De Interes

>