Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un băieţel din Braşov are nevoie de ajutorul nostru pentru a-i salva viaţa! Trei săptămâni în comă, după ce s-a lovit cu capul de colțul băncii la școală

Publicat

pe

Publicitate

Înfășurat în zeci de fire și conectat la aparate, un băiețel de numai 8 ani se agață cu determinare de fiecare secundă de viață. Mama îl veghează neîncetat de pe marginea patului. Femeia se roagă și crede că Darius va învinge boala ce i-a furat zâmbetul de copil: tumoră malignă pe creier.

Totul a început cu o căzătură nefericită la școală, când un alt copil, i-a tras în joacă scaunul de sub picioare. Darius s-a lovit atunci cu capul de colțul băncii. Au urmat trei săptămâni de investigații medicale, timp în care băiatul se văita de dureri de cap și stări de vomă.

Într-o zi a căzut din picioare la școală. Preluat de ambulanță, Darius a fost supus de urgență unui examen Computer Tomograf. Rezultatul i-a determinat pe medicii din Brașov să solicite de urgență un elicopter și să-l transfere la București unde a fost operat pe creier.

În vârstă de 8 ani, Darius Novăcescu, din comuna Șinca Veche, județul Brașov, se confruntă cu cea mai mare provocare a vieții sale – o tumoare malignă pe creier.

Publicitate

În corpul unui copil premiant se duc, secundă de secundă, bătălii nesfârșite. A urmat două operații, însă boala nu s-a lăsat înfrântă. Coșmarul familiei Novăcescu nu se oprește aici: băiețelul a rămas cu leziuni grave pe creier.

Singura șansă la supraviețuire este urmarea unui tratament la spitalul Istinye din Turcia. Medicii susțin, spre bucuria părinților, posibilitatea recuperării celui mic.

Pentru a putea accesa acest tratament vital, este nevoie de o sumă semnificativă – peste 40.000€. Aceasta nu este doar o cifră, reprezintă speranță, luptă și reziliență. Este despre oportunitatea lui Darius de a depăși această încercare și de a se bucura din nou de frumusețea vieții.

În această perioadă dificilă, fiecare contribuție contează. Cei care doresc să îl sprijine pe Darius pot face donație în conturile mamei și tatălui.

Au urmat zile de coșmar atât pentru băiețel, cât și pentru familia sa

După intervenția chirurgicală Darius a intrat în comă. Creierul lui a fost inundat cu lichid, ceea ce îi provoca repetate convulsii. În momentul în care medicii au reușit să îl stabilizeze părinții au decis să îl transfere într-o clinică din Turcia.

„Nu vă imaginați ce e în inima unei mame. Cum aș putea să vă descriu durerea ce mă sfâșie zilnic, frica ce mă cuprinde când mă gândesc că aș putea să îl pierd? Copilul meu, care ar trebui să se teamă doar de întunericul de sub pat, se luptă pentru fiecare respirație.

Sufletul meu ca mama este distrus. Am intrat în depresie. Am probleme cu inima, am făcut și un AVC, iau medicamente cu pumnul. Uneori leșin, dar mă ridic de fiecare dată pentru Darius și pentru frățiorii lui care îl așteaptă să se întoarcă acasă, să se joace din nou împreună”, a mărturisit printre suspine Alexandra Novăcescu, mama lui Darius.

Răpuși de problemele medicale ale copilului lor, dar și de grijile financiare ce derivă din această situație, părinții lui Darius au apelat la Asociația Salvează o inimă.

„Tratamentul administrat aici în Turcia începe să dea rezultate. Costurile financiare sunt însă enorme. Eu și soțul suntem fermieri. Am cheltuit deja tot ce aveam: bani adunați cu sudoarea frunții, împrumutați de la rude, prieteni ori din credite. Resursele financiare sunt pe cale să se epuizeze, dar noi nu putem să-l abandonăm pe Darius.”

Este strigătul de ajutor al unei mame care nu concepe să renunțe la șansa copilului ei de a supraviețui.

„Darius are nevoie de fiecare dintre noi, de inimile noastre unite și de forța noastră colectivă. O sumă semnificativă de peste 36.000€ îl desparte pe Darius de șansa la o viață normală. Este o luptă costisitoare, dar nu este doar despre bani, este despre alegerea de a fi alături de un copil care are nevoie de noi toți.”, spune Vlad Plăcintă, președintele Asociației Salvează o inimă.

 • Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
 • CIF: 31015982
 • Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX
 • Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001
 • Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001
 • Cod SWIFT: BTRLRO22
 • Cod BIC: BTRL
 • Banca: Banca Transilvania Botoșani
 • Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele:DARIUS NOVACESCU
 • Novăcescu Vasile Marius: RO15BTRLRONCRT0CL6633101
 • Novăcescu Alexandra-Sonia: RO22CECEB00008RON0520619
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes