Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un alt urs a fost omorât de o mașină în judeţul Covasna

Publicat

pe

Un alt urs a fost accidentat mortal, duminică, pe 8 octombrie. Animalul sălbatic, în vârstă de șase ani, a fost lovit de mașină pe DN 11, în apropierea localității Lemnia, iar conducătorul auto era încă la fața locului în momentul în care au sosit reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna. Mașina implicată în incident a suferit daune semnificative și a avut nevoie de tractare. Este al treisprezecelea astfel de caz înregistrat anul acesta în județ.

Publicitate

„În data de 08.10.2023 ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care am fost informați despre faptul că pe DN 11, în afara localității Lemnia se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, primăriei comunei Lemnia, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna pe pagina de Facebook.

Trupul a fost transportat la o unitate autorizată pentru a fi incinerat, la fel ca și în celelalte cazuri similare.

Șeful instituției, Lucian Cândea, a subliniat că, pe durata acestui an, au avut loc treisprezece cazuri în care urșii, adulți și pui, au fost implicați în accidente pe drumurile din județ. Această cifră este în creștere comparativ cu anul precedent, când au avut loc cinci astfel de incidente.

Publicitate

„Mașina accidentată era la fața locului când au ajuns colegii mei. A trebuit să o remorcheze, pentru că a fost avariată destul de tare. Conducătorul auto s-a ales cu o sperietură zdravănă. Sunt mult mai mulți urși care sfârșesc așa, comparativ cu anul trecut. Se întâmplă să fie accidentați, să plece și să moară la câteva zile distanță. Au mai fost cazuri în care agricultorii îi găseau după câteva zile pe câmp”, a spus luni Lucian Cândea, potrivit covasnamedia.ro.

Celelalte accidente similare petrecute anul acesta au avut loc în localitățile Brețcu, Reci, Câmpu Frumos și Bixad.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes