Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un alpinist s-a accidentat GRAV în munții Bucegi. Salvamontiștii au cerut ajutorul unui elicopter

Publicat

pe

Misiune de salvare extrem de dificilă pentru salvamontiștii din Bușteni. Un bărbat de 61 de ani din București s-a ales cu fracturi severe la mâini și picioare după ce s-ar fi accidentat la escaladă.

Salvamontiștii spun că turistul se cățăra cu un prieten o stâncă din Peretele Costilei când un piton ar fi cedat, iar victima ar fi căzut în coardă și s-ar fi izbit violent de peretele stâncos.

Pentru că bărbatul are răni grave și nu ar putea fi coborât în siguranță la baza muntelui, salvatorii montani au cerut ajutorul unui elicopter pentru acordarea ajutorului medical, dar și evacuarea victimei de pe munte.

„Primii salvamontişti care au ajuns la locul accidentului, au constatat că victima are fracturi la membrele superioare, un traumatism de coloană lombară și multiple plăgi şi escoriatii.

Publicitate

UPDATE: În urmă cu câteva minute, victima a fost coborâta din perete până în Valea Costilei, acum un medic de la SMURD îi acordă îngrijiri şi în scurt timp se așteaptă elicopterul pentru troliere şi extragere din masiv.”, au anunţat salvamontiştii

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes