Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un alpinist a murit în masivul Bucegi după ce a căzut 100 de metri în gol. Trupul neînsuflețit va fi coborât de pe munte astăzi

Publicat

pe

Publicitate

Accident cumplit în munții Bucegi. Seara trecută salvamontiștii din Bușteni au fost anunțați că un alpinist în vârstă de 45 de ani, care locuia în București, care făcea escaladă ar fi căzut aproximativ 100 de metri în gol. Bărbatul făcea parte dintr-un grup în care mai erau alte trei persoane. Când a ajuns în zona Vâlcelul Policandrului victima a făcut o manevră care i-a fost fatală.

Cei care au sunat la 112 au fost chiar însoțitorii bărbatului căzut de la înălțime. Ei și-au dat seama că alpinistul și-a pierdut viața, astfel că salvamontiștii au intervenit seara trecută ca să îi coboare pe ei în siguranță la baza muntelui.

Azi dimineață salvatorii montani din Bușteni au început operațiunea de recuperare a cadavrului. Este o intervenție de durată pentru că accidentul a avut loc la o altitudine de peste 1700 de metri, iar traseul până acolo poate fi parcurs în 5-6 ore. Salvamontiștii vor avea bătăi de cap și cu zona abruptă și destul de periculoasă.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes