Connect with us
Publicitate

Eveniment

Un accident aviatic la Aeroportul Brașov și un incendiu la un spital privat vor fi simulate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență. 130 de pompieri și 70 de cadre medicale vor participa la exerciții

Publicat

pe

Până pe data de 30 iunie, la Brașov, se desfășoară a doua sesiune de pregătire a personalului operativ cu atribuții de coordonare și conducere a intervențiilor (curs de tip „COS – DMS” – „Comandant Operațiuni Salvare – Director Salvări Medicale), care reunește ofițeri pompieri din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe.

Scopul acestei sesiuni de pregătire este de a dezvolta competențele personalului care asigură conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției. Pregătirea cursanților este realizată cu experți medici și pompieri din Franța în cooperare cu medici și pompieri din România.

Cursul este structurat pe 8 serii, cu scopul de a pregăti 130 de pompieri din cadrul IGSU și unitățile subordonate, cu atribuții de conducere și coordonare a intervențiilor și 70 de medici UPU/UPU SMURD/CPU.

Stagiile de pregătire sunt organizate prin proiectul „Multirisc Modulul III” – Activitatea 4 – Coordonarea Integrată a Acțiunilor Operative, finanțat prin POCU 2014-2020.

Publicitate

Timp de 3 săptămâni, cadre din comenzile inspectoratelor pentru situații de urgență, precum și medici din cadrul unităților de primiri urgențe din întreaga țară iau parte la sesiuni teoretice de formare și exerciții practice, cu scopul de a dezvolta competențele personalului cu rol în conducerea acțiunilor de intervenție în cazul producerii evenimentelor cu victime multiple și de a îmbunătăți cooperarea COS-DSM la locul intervenției.

Scenariile exercițiilor parcurse de cursanți vizează misiuni complexe de stingere (simulate la unități medicale, tuneluri), accidente aviatice, incidente la operatori de tip SEVESO și alte situații de amploare și intensitate deosebite.

Exercițiile vor avea loc după cum urmează:

  • 23.06 – Exercițiu: incendiu spital – locație: Spitalul Sf. Constantin – Dârste
  • 26.06 – Exercițiu: accident aviatic – locație: Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav
  • 27.06 – Exercițiu: accident tunel – locație: Tunelul Teliu
  • 28.06 – Exercițiu: accident operator Seveso – locație: Schaeffler AG
  • 29.06 – Exercițiu: victime multiple la o sală cu aglomerări de persoane – locație: Sala Sporturilor D. Colibași.

Exercițiile în teren încep la ora 11.00, cu excepția celui de la tunel, unde va începe în jurul orei 09.30.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes