Connect with us
Publicitate

Social

Ultimele informații despre Târgul de Crăciun din Piața Sfatului: Când începe și cum se va desfășura

Redactia Brasov

Publicat

pe

Vineri, 18 decembrie, începe o nouă ediție a Târgului de Crăciun din Brașov. Însă într-un format restrâns față de anii trecuți, numărul căsuțelor fiind redus la jumătate.

Publicitate

Deși suntem în plină pandemie, municipalitatea a hotărât ca atmosfera de Crăciun să nu lipsească din centrul Brașovului. Căsuțele destinate comercianților de produse tradiționale sunt în curs de amenajare. Bradul din Piaţa Sfatului a fost adus în urmă cu aproape două săptămâni, iar iluminarea acestuia, împreună cu celelalte decoraţiuni pentru Sărbătorile de Iarnă, a fost pornită duminică seara, pe 6 decembrie, însă, spre deosebire de anii anteriori, fără însă a avea loc un eveniment cu această ocazie.

Anul acesta, Târgul de Crăciun vă fi mai restrâns, dar luminițele și ornamentele din oraș, specifice sărbătorilor de iarna, vor crea, că și în anii trecuți, o atmosferă feerică. Conform autorităților, până joi, 17 decembrie 2020, se va finaliza procedura de licitație și repartizare a comercianților, iar vineri, 18 decembrie 2020, își vor face prezența în Piața Sfatului, comercianții.

Publicitate

Pentru a-și putea comercializa marfa, comercianții vor plăti anul acesta o taxă de ocupare a domeniului public în valoare de 3 lei / metru pătrat plus chiria pentru căsuțe care variază între 100 și 130 lei per zi, în funcție de produsele comercializate.

Spre deosebire de anii trecuți, băuturile calde, precum și mâncarea pregătite pe loc sunt interzise de la comercializare, însă, turta dulce și ciocolata de casă nu vor lipsi din căsuțele micilor comercianți.

Publicitate

Pentru respectarea normelor igienico-sanitare şi de prevenire a infectării cu SARS-CoV-2 vor exista circuite speciale de intrare și ieșire. Totul va fi supravegheat de Poliția Locală iar dacă măsurile nu vor fi aplicate conform protocolului stabilit, atunci târgul se va închide imediat.

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Social

Ceremonial militar și religios la Brașov, cu prilejul zilei de 9 mai. Autoritățile locale au depus coroane la cimitirul Eroilor din Șprenghi

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Primarul Allen Coliban a participat, alături de reprezentanții celorlalte autorități publice și ai Garnizoanei Brașov, la cermonialul militar și religios, de la Cimitirul eroilor – Șprenghi, desfășurat cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la Proclamarea independenței României, 76 de ani de la Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și 71 de ani de când ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei. Această declarație, rămasă în istorie ca Declarația Schuman, reprezintă primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi. La finalul ceremonialului, primarul Coliban a transmis un mesaj brașovenilor:

„Dragi Brașoveni. Tripla sărbătoare de astăzi marchează 144 de ani de independență a României, 76 de ani de la finalul ultimului Mare Război Mondial, cel de al doilea, dar și 71 de ani de la Declarația Schuman, temelia Uniunii Europene de astăzi. Sunt numere mari, sunt numere care trec dincolo de vârsta unei generații și asta înseamnă că de ani de zile, de generații întregi, România este un stat independent care trăiește în pace și mai nou, parte a valorilor și a Uniunii Europene. Asta totodată ne face să fim responsabili față de generațiile următoare, pentru că puțini dintre noi am simțit pe propria piele ceea ce înseamnă războiul. În familia mea doar bunica, Omi, care a împlinit 90 de ani, mai poate să ne spună cu adevărat care este valoarea păcii, de care ne bucurăm cu toții astăzi. Prin urmare, ar fi bine, dincolo de sărbătoare și de a ne ura “La mulți ani”, să găsim timp să transmitem generațiilor tinere, să transmitem copiilor, toate aceste lucruri. Să prețuiască pacea, să prețuiască independența și valorile europene. Cu acest gând vă spun astăzi <>”.

Publicitate

În alocuțiunea sa, d-na subprefect Ambrus Izabella-Agnes a adus un omagiu eroilor care ne-au lăsat moștenire o țară independentă, ideal ce a animat generații de luptători pentru libertate și dreptate socială.
”Cei care, în 1877, au câștigat independența României, fie ei oameni politici sau ostași, sunt adevărate modele de patriotism profund, de solidaritate, devotament, modestie. Iar exemplul lor ne poate ajuta să depășim cu bine, acționând împreună, perioada de cumpănă prin care trecem. Cuvintele lui Mihail Kogălniceanu, în discursul rostit la 9 mai 1877 în Adunarea Deputaților, își păstrează și acum, după 144 de ani, actualitatea: «Noi trebuie să dovedim că suntem națiune vie, trebuie să dovedim că avem conștiința misiunii noastre, trebuie să dovedim că suntem în stare să facem și noi sacrificii pentru ca să păstrăm această țară și drepturile ei pentru copiii noștri».
Marcăm, de asemenea, victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, eveniment care a pus capăt celei mai pustiitoare conflagrații din istoria lumii. A fost pentru prima dată când, într-un război, pierderile omenești au fost mai mari dintre civili decât dintre militari, un motiv în plus pentru ca omenirea să facă tot ce îi stă în putință pentru ca asemenea tragedii să nu se repete.
Nu în cele din urmă, astăzi sărbătorim Ziua Europei, pentru a 15-a oară ca stat membru al Uniunii Europene. Este o sărbătoare a bucuriei de a fi împreună, a solidarității, unității în diversitate și a tuturor valorilor care ne definesc drept cetățeni ai Europei”, a transmis d-na subprefect Ambrus Izabella-Agnes.

Publicitate
Citește mai mult

Social

FOTO / Coadă la vaccinare, la maratonul din Piața Sfântul Ioan. 200 de persoane imunizate până la ora 13.00

Avatar

Publicat

pe

Foto: Allen Coliban

Publicitate

Zeci de brașoveni au ajuns încă de dimineață în Piața Sfântul Ioan la centrul mobil de vaccinare, cu ocazia unui maraton de vaccinare ”camuflat” sub un eveniment dedicat Zilei Europei.

200 doze de vaccin au fost pregătite pentru echipele mobile din cadrul evenimentului dar fost suplimentate ulterior întrucât s-au epuizat încă de la ora 13.00.

Publicitate

Vaccinarea se face de către o echipă medicală mobilă, fără programare. Maratonul se va încheia la ora 20.00.

Până sâmbătă, 8 mai, în județul Brașov au fost administrate 193.797 doze de vaccin dintre care 115.223 în municipiul Brașov.

Publicitate
Citește mai mult

Social

Incidența scade la la 1,41 în Brașov – Situația pe localități

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Incidența la nivel județean a ajuns la 1,12 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Brașov rata de infectare a scăzut din nou. Duminică, 9 mai, incidența la nivelul municipiului este de 1,41, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică Brașov.

În prezent, cea mai mare rată de incidență este în comuna Cincu, și anume 3,39 la mie.

Publicitate

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Brașov este următoarea:

 

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>