Connect with us
Publicitate

Administrație

Ultima zi în care braşovenii mai pot face propuneri pentru completarea Regulamentului de închiriere a locurilor de parcare pentru biciclete

Publicat

pe

Publicitate

La sfârșitul lunii martie, Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de reglementare a procedurii de închiriere a locurilor de parcare pentru biciclete. Acest proiect de regulament stabilește cine sunt cei care pot să-și închirieze un loc, într-un spațiu închis și securizat, pentru a-și depozita bicicleta, care este procedura de atribuire și care sunt condițiile în care se pot utiliza aceste parcări. Astăzi este ultima zi în care brașovenii mai pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de hotărâre.

„Având în vedere că în curând vor fi amplasate primele trei parcări, am lansat în dezbatere publică Regulamentul privind închirierea parcărilor pentru biciclete, astfel încât, la finalizarea lucrărilor, brașovenii să poată beneficia de un spațiu sigur în care să își lase bicicleta. Proiectul a plecat de la o propunere primită și votată de brașoveni în cadrul programului de bugetare participativă. Împreună cu inițiatorii proiectului, am încercat să găsim cea mai bună variantă pentru acest tip de parcări, destinat exclusiv bicicletelor, și pentru zonele unde să fie acestea amplasate. Primii beneficiari vor fi brașovenii din cartierele Astra, Tractorul și Noua. Săptămâna aceasta încep lucrările de montare la cele 3 parcări, iar în prima jumătate a lunii mai sperăm să fie gata. Pentru 2023, am prevăzut fonduri pentru încă 4-5 astfel de parcări, de aceea vă invit pe voi, brașovenii, să veniți cu propuneri pentru amplasarea lor, propuneri pe care să le trimiteți la serviciul de specialitate pe adresa de e-mail agrement@brașovcity.ro”, a declarat primarul Allen Coliban.

Parcările pentru biciclete vor fi amenajate sub forma unor containere de depozitare securizate, cu o capacitate de 50 de biciclete, de dimensiunea de 7 x 5 m, sau de 25 de biciclete, cu dimensiunea de 5×5 m, și o înălțime de 2,5 m. Accesul în parcare se va face printr-un sistem de acces securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările pentru biciclete vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare parcare va fi dotată cu camere de supraveghere video.

Cele 3 parcări pentru biciclete vor fi amplasate pe str. Soarelui nr. 15 – parcare cu 50 locuri, str. 13 Decembrie nr. 86 A – 50 locuri și str. Prunului nr. 1 A – 25 locuri.

Publicitate

Închirierea unui loc pentru depozitarea bicicletelor se va face conform viitorului regulament de închiriere, aflat în perioada de dezbatere publică.

Conform proiectului executivului, închirierea acestor locuri de parcare se va face pe o perioadă de un an de zile. O persoană poate închiria maximum două locuri, iar numărul maxim de locuri pentru fiecare familie este de patru.

Locurile de parcare pentru biciclete vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă. Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire prin licitație a locurilor disponibile. Propunerea pentru taxa de parcare destinată bicicletelor este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/ lună.

Brașovenii mai pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de hotărâre  doar astăzi, pe e-mail [email protected], către Primăria Braşov, Biroul Informaţii Publice şi Mass-Media sau prin intermediul Centrului de Informaţii pentru Cetăţeni (program Luni-Joi, 8.00- 14.00,Vineri de la 8.00-13.00), e-mail [email protected].

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes